1. Actueel
  2. Trucjes om je hoofd tot rust te brengen

Trucjes om je hoofd tot rust te brengen

Druk, druk, druk. Dat geldt ook vaak voor kinderen. Naar de voetbal, toneel of drumles. Maar ook in hun hoofd kunnen kinderen druk zijn. Dagelijks gaan er talloze gedachten door ieders hoofd. Soms zo veel, dat kinderen er stress van krijgen. Spanning voor een toets of spreekbeurt is heel normaal, maar wat kunnen kinderen doen als ze blijven piekere

Trucjes om je hoofd tot rust te brengen

Tijdens een Klokhuis-livestream op 24 januari gaan kinderen en experts in gesprek over stress, piekeren en trucjes om je hoofd tot rust te brengen. Leerkrachten en kinderen uit groep 6, 7 en 8 in heel Nederland kunnen van 11.00 tot 11.45 uur thuis of op school deelnemen via een interactieve livestream. Tijdens deze meet-up gaat presentatrice Janouk in gesprek over de Klokhuis-uitzendingen 'Rust in je hoofd' en 'Stress'.

Gezonde en ongezonde stress

Een van de gasten aan tafel is universitair hoofddocent Anke Klein. Zij geeft dagelijks leiding over het Kenniscentrum voor Angst en Stress bij Jeugd en heeft als missie om kinderen helpen omgaan met angst en stress. Zij zal uitleggen wat stress precies is, hoe je het bij jezelf herkent en wat het verschil is tussen gezonde en ongezonde stress. Ook deze animatie legt dat helder uit.

Aan de slag in de klas

Mindfulnesstrainer Jan Vrenssen zal tijdens de livestream laten zien hoe je je aandachtsspier traint aan de hand van interessante proefjes en leuke experimenten. Hoe sterker deze spier is, hoe rustiger we ons voelen. Wil je meer informatie hierover én leuke oefeningen die je in de klas kan doen? Kijk dan bij Expeditie Veerkracht. Dit is een initiatief van Stichting Kinderpostzegels en Augeo Foundation, speciaal voor basisscholen en bso’s. Expeditie Veerkracht gaat over het effect van stress op kinderen en de belangrijke rol die de school en bso heeft in het versterken van veerkracht bij kinderen. Je vindt daar vier gratis modules boordevol tips, video’s en oefeningen.