1. Actueel
  2. Weet jij wat je precies moet doen bij de meldcode?

Weet jij wat je precies moet doen bij de meldcode?

‘Wijzer met de meldcode’

Je bent echt niet de enige die niet precies weet hoe het ook alweer zit met de meldcode. En zelfs als je het wel weet, kun je situaties tegenkomen die vragen oproepen. Wijzer met de meldcode helpt je met tips, aanbevelingen en oplossingen van andere professionals. En we gaan nu van start met het eerste onderwerp: kennis van de meldcode.

Heb je je nog niet aangemeld voor deze campagne. Dat kan nog, dan mis je niets.Wijzer met de meldcode belicht 12 vraagstukken met veel handige tips en aanbevelingen die zijn gebaseerd op ervaringen van professionals uit diverse sectoren. Het eerste onderwerp is: kennis van de meldcode. Weet jij hoe vaak huiselijk geweld voorkomt en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn voor alle betrokkenen? Kennis hierover is essentieel als je werkt met kinderen, ouders en andere volwassenen. Waarom dan precies? En hoe kom ik aan die kennis?

Ga naar Wijzer met de meldcode en kom meer te weten.

Webinars

Als onderdeel van Wijzer met de meldcode organiseren we een aantal webinars. De eerste is op dinsdag 11 april van 16.00-17.00 uur. Expert Summer Koster zal ingaan op ‘Objectief signaleren’ en geeft nuttige inzichten en handige tips.