Als fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, logopedist of andere paramedicus kom je in contact met veel verschillende mensen. Soms merk je dat het niet goed gaat met iemand. Of je ziet vreemde plekken op iemands lichaam en vermoedt daardoor dat hij of zij thuis niet veilig is. Het is dan heel belangrijk om iets te doen. Waar kun jij ─ vanuit jouw rol als paramedicus ─ op letten en wat kun je doen? Hoe ga je om met privacy? Hoe werk je samen met bijvoorbeeld de huisarts? En weet je nog hoe het zit met de kindcheck?

Hoe helpt Augeo fysiotherapeuten en paramedici?

Jij kan het verschil maken voor een kind en de ouders. Maar dan moet je eventuele signalen wel herkennen. Hoe ga je hierover in gesprek? Je wilt immers niemand vals beschuldigen. Speciaal voor fysiotherapeuten en paramedici hebben we online meldcode-cursussen op maat met casussen uit de praktijk. Maar ook een cursus over de kindcheck en online gespreksoefeningen speciaal voor zorgprofessionals.

Vasthouden én toepassen van kennis

Maar om jou echt te kunnen helpen bij je steun aan kinderen of ouders waar het niet veilig is, is er meer nodig dan online scholing. Je moet je kennis bijhouden en toepassen, anders zakt het weg. Gelukkig kan dat op efficiënte en leuke manieren! Zo is er bijvoorbeeld de app, speciaal voor de zorg, waarbij je iedere dag een tip, weetje of video krijgt. Het gratis online Augeo Magazine biedt achtergrondverhalen en inspirerende interviews.

Dit kan jou of je praktijk ook verder helpen

Augeo doet meer om jou of je branche te helpen. We initieerden bijvoorbeeld het grootschalige onderzoek waarbij zo’n 1200 ouders en 1500 kinderen anderhalf jaar lang gevolgd werden na een melding bij Veilig Thuis. Hierbij ontwikkelden wij o.a. het magazine Gezinsprofielen. Dit is een hulpmiddel om geweldspatronen binnen gezinnen te herkennen. Verder werken we mee aan de campagne De Gezonde Generatie van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen. Hierbij zet Augeo vooral in op het steunen van ouders en het voorkomen van ingrijpende jeugdervaringen. Ook organiseren we vakwebinars, bijvoorbeeld samen met de GGD, speciaal voor fysiotherapeuten en paramedici.

Wat vinden fysiotherapeuten en paramedici van onze scholing?

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt, of heb je nog een vraag? Laat het hier weten, dan nemen we contact met je op.