Als tandarts, orthodontist, mondhygiënist of praktijkassistent kom je in contact met veel verschillende mensen. Soms merk je dat het niet goed gaat met een patiënt of dat er spanningen zijn in een gezin. Juist als er mensen twee keer per jaar in de stoel liggen of in de praktijk komen, kun je bepaalde signalen opmerken die anderen niet zien. Maar wat moet je daar dan mee? Het laatste wat je wil is iemand vals beschuldigen. Maar het betekent ook dat jij degene bent die het verschil kan maken voor een kind of volwassene.

Hoe helpt Augeo mondzorgprofessionals?

Om het verschil te maken voor dat kind en de ouders, moet je wel eventuele signalen herkennen. Wat moet je doen als je signaleert dat er iets niet pluis is? Hoe ga je hierover in gesprek? Speciaal voor mondzorgprofessionals hebben we een geaccrediteerde online meldcode-cursus op maat met casussen uit de praktijk. Deze cursus is ontwikkeld samen met de Koninklijk Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) en de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM).

Vasthouden én toepassen van kennis

Maar om jou echt te kunnen helpen bij je steun aan kinderen of ouders waar het niet veilig is, is er meer nodig. Er zijn ook cursussen met gespreksoefeningen of scholing over de langetermijngevolgen van kindermishandeling. Je kennis bijhouden kan op efficiënte en leuke manieren! Zo is er bijvoorbeeld een app waarbij je iedere dag een tip, weetje of video krijgt. En het gratis online Augeo Magazine biedt achtergrondverhalen en inspirerende interviews.

Dit kan jou of je praktijk ook verder helpen

Augeo doet meer om jou of je branche te helpen. Zo zetten we een meldcode-community op voor mondzorgprofessionals, samen met GGD Haaglanden. We organiseren met regelmaat webinars waar bijvoorbeeld een kindertandarts spreekt of waar we ingaan op casuïstiek. Verder werken we mee aan de campagne De Gezonde Generatie van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen. Hierbij zet Augeo vooral in op het steunen van ouders en het voorkomen van ingrijpende jeugdervaringen.

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt, of heb je nog een vraag? Laat het hier weten, dan nemen we contact met je op.