De Jongerentaskforce van Augeo Foundation vindt dat kinderen met liefde en in veiligheid moeten opgroeien. Daarom trekken onze jongeren samen op met professionals, beleidsmakers en vrijwilligers om huiselijk geweld en kindermishandeling zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken. Hoe eerder we optreden, hoe sneller we verschil maken voor een kind!

Wat doen we?

Ervaringsverhalen
We delen onze ervaringen met bijvoorbeeld het onderwijs, zorg, een wethouder of een gemeente. Via een podium, workshop, interview of film. Vanuit onze ervaringen leren professionals over kindermishandeling en het geven van steun aan een kind of jongere. Wij weten namelijk als geen ander wat werkt, en wat beter moet.

Onderzoek
We doen regelmatig onderzoek onder jongeren. Bijvoorbeeld naar de veiligheidsbeleving van jongeren in jeugdinstellingen, en hebben we aan kinderen van en 11 en 12 jaar gevraagd wat zij thuis allemaal meemaken. Op basis van de uitkomsten geven we advies aan politici en beleidsmakers en hoe je het beste kunt praten met jongeren.

Vlog
Komend jaar willen we vloggen over de politiek, onderwijs, zorg en meer! Denk aan vragen als; ‘Hoe kun je steun bieden aan een jongere?’ of ‘Wat zijn de plannen voor de jeugd binnen de politiek?’

Beleid beïnvloeden
We geven onze mening graag over beleid en plannen: gevraagd en ongevraagd! Vorig jaar werd er door onze toedoen een motie aangenomen in de Tweede Kamer die er voor gaat zorgen dat het praten met kinderen een vast onderdeel wordt in iedere meldcode. Wij duwen en trekken zodat onze rechten lokaal, regionaal, nationaal en internationaal worden erkend en toegepast.

Wie ben jij?
Ben je tussen de 16 en 25 jaar? Heb jij kindermishandeling of huiselijk geweld meegemaakt of van dichtbij ervaren? Spreekt een of meerdere van onze activiteiten je aan, en wil jij je hier hard voor maken? En ben je zo’n 4 tot 8 uur per maand beschikbaar? Dan zoeken we jou!

Wat bieden wij jou?

☑ Een heel gezellige groep van jongeren (16-25j)
☑ Platform voor jouw persoonlijk verhaal
☑ Een kans om invloed uit te oefenen binnen politiek, onderwijs, zorg en meer
☑ 4 bijeenkomsten per jaar op zaterdag met heerlijke lunch, ontmoetingen met bijzondere personen als bv. de Kinderombudsman, mediatraining en uitwisseling van ervaringen
☑ Een vrijwilligersvergoeding
☑ Reiskostenvergoeding

Enthousiast geworden? Stuur dan je uitgebreide motivatie en iets over je studie naar info@jongerentaskforce.nl Wil je meer weten? Neem gerust contact op met Desiree. Bel 0343-536040 of mail desiree@augeo.nl

jongeren augeo contact

Ik wil contact met de jongerentaskforce

Heb je een vraag over onze workshops of wil je een jongere uitnodigen om zijn of haar verhaal te vertellen?