Als je een professional vraagt of hij kinderen wil steunen die worden mishandeld of verwaarloosd, is het antwoord: ja! Maar hoe doe je dat? En wanneer doe je het goed? Uit onderzoek blijkt hoe belangrijk het is: kinderen die in de knel zitten herstellen beter door steun van een betrouwbare volwassene.

Steun helpt

Steun van een volwassene is zinvol. Het vergroot de natuurlijke veerkracht van kinderen.

Lees meer

Steun is logisch

Leerkrachten, pedagogische medewerkers, artsen: natuurlijk willen ze steun geven aan kinderen die het moeilijk hebben. Maar wat is steun?

Lees meer

Steun is makkelijk

Steun hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een klein gebaar kan al voldoende zijn om een kind te helpen. Hoe steun je kinderen?

Lees meer

Hoe steunt Augeo?

Een luisterend oor, wat extra aandacht. In het project Handle with Care laat Augeo zien hoe samenwerking tot effectieve steun leidt.

Lees over Handle with Care

Meer over steun:

8 Tips als ouders scheiden

Wanneer volwassenen scheiden, maken ook hun kinderen een zware periode door. Vaak voelen ze zich gedwongen partij te kiezen. Als professional kun jij kinderen helpen.

Lees de tips

Vluchtelingenkinderen steunen

Vluchtelingenkind

Herstel verloopt makkelijker als het leven van een kind normaler wordt. Daarom moeten vluchtelingenkinderen in Nederland zo snel mogelijk weer naar school.

Lees meer

Bibliotheek

Lees over trauma's, traumasensitieve training en andere artikelen.

Duik in ons archief

Trauma-sensitief lesgeven in het primair onderwijs

Traumasensitief lesgeven in PO

Steun van betrouwbare volwassenen belangrijk. Wees als leerkracht zo’n betrouwbare volwassene en vergroot het gevoel van veiligheid. Tijd: 2 uur

Doe de cursus

Ik wil contact met Augeo

Heb je een vraag of wil je graag een adviseur spreken?

Neem contact met ons op