Agenten krijgen een melding van huiselijk geweld en gaan naar het adres. Daar treffen zij een moeder aan met haar 10-jarige zoon Jaimy. Beiden zijn overstuur en bang. Er is een heftige botsing geweest tussen de moeder en de vader van Jaimy, die op een ander adres woont.
Terwijl de ene agent Jaimy probeert te kalmeren, legt de andere agent aan de moeder uit dat haar school meedoet aan het 'Handle With Care' project. De moeder heeft daarover in de nieuwsbrief gelezen vertelt ze. Ze is het met de agent eens dat de juf moet weten dat Jaimy iets heftigs heeft meegemaakt.

De volgende dag is Jaimy te laat op school. Hij vertelt aan de juf dat hij niet goed heeft geslapen. Als zijn juf meelevend reageert zegt hij dat hij er niet meer over wil praten. De leerkracht let extra op hem, maar Jaimy gedraagt zich als altijd. De leerkracht laat hem zijn gang gaan en vraagt ook niet verder.

Dit verhaal is gebaseerd op de pilots van Handle with Care. De namen zijn gefingeerd.

Lees ook:

Juf weet dat ze niet nerveus is door de toets

Wie deed open...

Naomi mag altijd bij haar mentor aankloppen

Wat deed de politie...

Alleen de zorgcoördinator op school weet ervan

Hoe gaat het op school?

Meester Frank laat haar rustig werken

Wat doet leerkracht Frank...

Handle with Care

Binnen 24 uur de juiste steun op school. In het project Handle with Care laat Augeo zien hoe samenwerking tot effectieve steun leidt. Lees over Handle with Care

Steunen gaat snel

Steun hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een klein gebaaris vaak al voldoende. Vier filmpjes uit het onderwijs. Bekijk de filmpjes

Alle vragen over 'Handle with Care'

Wat is 'Handle with Care'? Wat is het doel en hoe doe je mee? Veelgestelde vragen

Hoe verlaag je stress bij kinderen

Verminder stressklachten. 8 tips

Ik wil contact met Augeo

Heb je een vraag of wil je meer weten over de online cursussen? Neem contact met ons op