De buren van Naomi van 15 hebben de politie gebeld, omdat de ouders al uren ruzie maken. De politieagenten kalmeren de ouders en een van hen praat met de ouders over de situatie. De andere agent bespreekt met Naomi wat er is gebeurd. Zij vertelt dat de ruzie al de hele avond duurde, en dat zij uiteindelijk naar boven is gegaan nadat ze al een paar keer had geroepen ‘dat ze op moesten houden’. Het is de zoveelste ruzie die zij meemaakt en ze is moe en verdrietig. Ze vindt het prima dat de politie de mentor gaat vertellen over wat er is gebeurd, want dat was ze zelf ook al van plan, zegt ze.

De mentor krijgt het signaal ‘Handle With Care’ vlak voor zij met de lessen begint, en neemt zich voor Naomi even op te zoeken. Na de tweede les komt Naomi zelf naar haar toe met de vraag of zij al heeft gehoord wat er is gebeurd. Ze geeft aan dat ze er nu niet over wil praten, maar dat ze het wel fijn vindt dat de mentor het in elk geval weet. Dan durft ze ook makkelijker naar haar toe te komen als er ‘weer eens iets is thuis, want het gebeurt zo vaak’. Ze spreken af dat, als zij zich zorgen maakt over haar schoolresultaten of zomaar wil vertellen, ze altijd mag aankloppen. Ze wil graag zelf het initiatief houden.

Dit verhaal is gebaseerd op de pilots van Handle with Care. De namen zijn gefingeerd.

Lees ook:

emotioneel op school

Juf weet dat ze niet nerveus is door de toets

Wie deed open...

Huiselijk geweld thuis

Alleen de zorgcoördinator op school weet ervan

Hoe gaat het op school?

Juf helpt na huiselijk geweld

De juf let extra op Jaimy, maar vraagt niet verder

Hoe reageert de juf...

gescheiden ouders vechtscheiding

Meester Frank laat haar rustig werken

Wat doet leerkracht Frank...

Handle with Care

'Kim voelt zich veilig bij mij'

Lees over Handle with Care

Steun in de klas

Hoe steun je kinderen

Steun hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een klein gebaar is vaak voldoende. Bekijk 4 tips waarmee je kinderen kan helpen om te gaan met gevoelens en onveiligheid. Bekijk de filmpjes

Tips Verminderen stressklachten

Hoe verlaag je stress bij kinderen

Verminder stressklachten. 8 tips

Ik wil contact met Augeo

Heb je een vraag of wil je meer weten over de online cursussen? Neem contact met ons op