Peter en Sjoerd (14 en 15) wonen samen met hun beide ouders. Er zijn regelmatig meldingen van huiselijk geweld, en ook nu gaat de politie naar het gezin na een melding. De jongens zijn wakker en lijken in de war. De ouders hebben onder invloed van alcohol een ernstig conflict met elkaar. Agenten kalmeren eerst de beide ouders. De school van Peter en Sjoerd doet mee aan het 'Handle With Care' project en de politiemelding komt via Veilig Thuis bij de zorgcoördinator terecht. 

De zorgcoördinator spreekt de jongens de volgende dag in de pauze aan. Peter en Sjoerd willen weten of er nog andere zijn die het Handle with Care-signaal hebben ontvangen en zijn opgelucht als ze horen dat dat niet zo is: ze willen niet dat alle  docenten ervan weten. Ze willen ook geen gesprekken op school hierover, zeggen ze, “we hebben al genoeg aan ons hoofd’.
De zorgcoördinator bespreekt wel met de jongens of zij toetsen hebben die mogelijk hieronder kunnen lijden. Hij verzekert de jongens dat ze altijd bij hem kunnen aankloppen als ze toch iets willen afspreken. ‘Bijvoorbeeld een toets die over moet, omdat ze zich niet goed hebben kunnen concentreren’. 

Dit verhaal is gebaseerd op de pilots van Handle with Care. De namen zijn gefingeerd.