De Jongerentaskforce van Augeo Foundation vindt dat kinderen met liefde en in veiligheid moeten opgroeien. Daarom trekken we samen op met professionals, beleidsmakers en vrijwilligers om huiselijk geweld en kindermishandeling zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken. Als meer mensen inzien wat ze voor een kind kunnen betekenen, maken we voor de toekomst een wereld van verschil. Wij maken impact!

Wat doen we?

• We delen onze ervaringen om professionals te helpen bij de aanpak van kindermishandeling. Met workshops of gastlessen aan (toekomstige) leerkrachten of andere professionals. Bij verschillende organisaties, of bij bijeenkomsten of congressen als de Week tegen Kindermishandeling, een Tweede Kamer debat of interviews met media.

• We versterken de missie en projecten van Augeo: professionals, beleidsmakers en politici ondersteunen om kindermishandeling steeds beter aan te pakken 
• We werken samen met andere jongerenorganisaties om vanuit onze eigen ervaring het perspectief van jongeren te laten horen. 

Wie zoeken we?

• Ben je tussen de 16 en 27 jaar? Heb jij fysieke of emotionele kindermishandeling, verwaarlozing, een vechtscheiding of huiselijk geweld meegemaakt? Of was het voor jou thuis niet veilig, omdat je ouders bijvoorbeeld psychische problemen en/of verslavingen hadden? 
• Wil jij jouw ervaring delen met (toekomstig) professionals om de stem van jongeren te laten horen in de aanpak tegen kindermishandeling en huiselijk geweld? 
• En ben je zo’n 4 tot 8 uur per maand (flexibel) beschikbaar? Dan zoeken we jou!

Wat bieden we jou? 

☑ Dé mogelijkheid om professionals bewust te maken van wat zij kunnen betekenen voor kinderen, door jouw ervaringen te delen. 
☑ Je kunt je ontwikkelen en doet ervaring op met presenteren, trainen, interviewen, spreken in het openbaar, omgaan met media etc. en leert hoe je op een voor jou veilige manier kunt praten over je eigen ervaringen. 
☑ Ondersteuning en begeleiding vanuit Augeo. Samen kijken we welke activiteiten bij jou passen en hoe jij impact kunt maken op dit belangrijke thema! 
☑ Een vrijwilligersvergoeding voor het geven van trainingen

Enthousiast geworden?

Stuur je motivatie, wie je bent en wat je doet naar Sara Woods haar e-mailadres: sara@augo.nl. Wil je meer weten? Bel gerust op 0343-536040 of app Sara voor vragen via 06-57573466.

Advies

Onderzoek en advies

Op basis van onderzoek geven we advies aan politici en beleidsmakers.  Maar ook hoe je het beste met jongeren kunt praten.  Hoe ons onderzoek helpt

Jongerentaskforce beleid

Beleid beïnvloeden

We adviseren, denken en praten mee met de politiek en beleidsmakers. Overal waar de stem van jongeren nog te weinig wordt gehoord! Hoe wij adviseren

Contact Jongerentaskforce

Heb je een vraag over ons onderzoek? Wil jij je aansluiten bij de Jongerentaskforce of wil je weten wat wij nog meer kunnen bieden?  Neem contact op