Als Augeo Jongerentaskforce vinden wij dat kinderen veilig en veerkrachtig moeten opgroeien. En kinderen met ingrijpende jeugdervaringen gezien, gehoord en gesteund moeten worden. Daar zetten wij ons voor in! Wil jij met ons meedoen?

Wat doen wij?

Wij zijn een team van jonge, enthousiaste mensen. Alle leden hebben eigen ingrijpende ervaringen meegemaakt, zoals huiselijk geweld, ouders met een complexe scheiding, of een ouder met psychische problemen. Als Jongerentaskforce zetten wij onze ervaringen in om professionals en beleidsmakers te laten begrijpen waarom het belangrijk is dat je kinderen die onveilig opgroeien, ziet, hoort en steunt en hoe je dat het beste kan doen.

Dit doen we op verschillende manieren: we leveren input aan politici, werken mee aan campagnes en onderzoeken, helpen bij het maken van animaties en online cursussen, en geven workshops op congressen en op scholen. Altijd met de boodschap: zie ons, hoor ons, steun ons!

 

Kom jij ons team versterken?

  • Ben je tussen de 16 en 27 jaar?
  • Heb je ingrijpende jeugdervaringen meegemaakt, zoals het opgroeien met een ouder met psychische problematiek en/of verslavingsproblematiek, een complexe scheiding van je ouders en/of kindermishandeling?
  • Zou je je ervaringen in willen zetten voor advies, beleid, onderzoek, ontwikkeling en/of workshops om onze missie dat ieder kind in de knel gezien, gehoord en gesteund moet worden?
  • En ben je daarvoor maandelijks minimaal 4 uur vrijwillig en flexibel inzetbaar?

Dan zoeken wij jou!

Wat bieden we jou?

  • De kans om door workshops en training te leren hoe je je ervaringskennis kan inzetten om een boodschap over te brengen in lobby, onderzoek, op scholen en in projecten.
  • Coaching en begeleiding door een ervaren coördinator hoe je je ervaringskennis en talenten in kan zetten en je vaardigheden kan uitbreiden. Leuke ontmoetingen met andere jongeren met eigen ervaringen.
  • De mogelijkheid om met andere landelijke organisaties samen te werken, zoals Expex, Villa Pinedo, Care-Free en Young Impact.
  • Vier leerzame en vooral gezellige zaterdagbijeenkomsten met ongeveer 10-15 andere jongeren met ervaringskennis.
  • Reiskostenvergoeding en vrijwilligersvergoeding.
  • En een heerlijk luxe kerstdiner en zomer bbq!

Wil je meer info of je aansluiten bij de JTF?

Er is altijd eerst een oriënterend gesprek om van beide kanten elkaar te leren kennen, uitleg te geven en te onderzoeken of er een match is tussen jou, Augeo Foundation en de Jongerentaskorce. Samen kijken we welke activiteiten bij jou passen en hoe jij maximaal impact kunt maken.