Als kraamverzorgster heb je regelmatig en intensief contact met ouders en jonge kinderen. Soms kun je het gevoel krijgen dat het in een gezin niet zo goed gaat.
Maar hoe weet je nou of een situatie echt zorgwekkend is? En wat moet je dan doen? Met het online lesmateriaal van Augeo academy leer je kindermishandeling en huiselijk geweld herkennen en te handelen volgens een meldcode.

Ben jij klaar voor jouw herregistratie?

Voor kraamverzorgende die zich de komende jaren gaan herregistreren bieden wij drie KCKZ geaccrediteerde cursussen. Herken signalen van kindermishandeling. Herken signalen van 'Shaken Baby Syndroom'. Werk met de meldcode

Drie cursussen die KCKZ geaccrediteerd zijn voor je herregistratie:


☑ Cursus: 'Vroegsignalering en werken met een meldcode' (duur: 1-3 uur)
Leer met deze vernieuwde cursus meer over de signalen van kindermishandeling, de Kindcheck en het werken met een meldcode. In de cursus leer je aan de hand van een echte casus uit de praktijk.

☑ Cursus: 'Preventie Shaken Baby Syndroom' (duur: 2 uur)
Als kraamverzorgende kan je een hele belangrijke rol spelen in het voorkomen van Shaken Baby Syndroom, leer hier over in deze cursus. Met een voorlichtingsfilm voor ouders: Niet schudden, breekbaar.

☑ Cursus 'Communiceren over geweld' (duur:1 uur)
Het is lastig en spannend om met ouders en kinderen te communiceren over geweld. Leer in dit e-college een aantal goede gesprekstechnieken.

Naar de cursussen

Online curussen

Cursusaanbod

Voor de kraamzorg heeft Augeo academy een op maat samengesteld lidmaatschap. Met dit lidmaatschap krijg je toegang tot online cursussen over diverse onderwerpen en het online Augeo magazine. Bekijk de scholing

Demo bekijken

Bekijk een demo

Bekijk een online demo van een cursus voor de kraamzorg om een indruk te krijgen van de inhoud. Bekijk demo

Steun van een volwassene

Prijzen en bestellen

Wil je weten wat de kosten zijn? Of heb je je keuze al gemaakt en wil je een lidmaatschap aanvragen? Meer informatie

Meldcode, afwegingskader

Meldcode

De meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling helpt je zorgvuldig te handelen. De 5 stappen geven precies aan wat je moet doen als je zorgen hebt over een kind. Lees meer

Meer weten over de mogelijkheden van Augeo academy? Neem contact met ons op