Als kraamverzorgster heb je regelmatig en intensief contact met ouders en jonge kinderen. Soms kun je het gevoel krijgen dat het in een gezin niet zo goed gaat. Je voelt dat er spanningen zijn of je merkt dat ouders niet goed weten hoe ze voor hun kindje moeten zorgen. Juist als kraamverzorgster kun je voorkómen dat het helemaal misgaat. Bijvoorbeeld door ouders te ondersteunen en hen te leren hoe ze kunnen omgaan met het huilgedrag van hun baby. Maar hoe weet je nou of een situatie echt zorgwekkend is? Hoe spreek je ouders daarop aan? En wat moet je doen als je denkt dat een kind thuis echt niet veilig is? Met het online lesmateriaal van Augeo academy leer je kindermishandeling en huiselijk geweld herkennen en te handelen volgens een meldcode.

Cursusaanbod

Voor de kraamzorg heeft Augeo academy een op maat samengesteld lidmaatschap. Met dit lidmaatschap krijg je toegang tot online cursussen over diverse onderwerpen en het online Augeo magazine.

Bekijk de scholing

Bekijk een demo

Bekijk een online demo van een cursus voor de kraamzorg om een indruk te krijgen van de inhoud.

Bekijk demo

Prijzen en bestellen

Wil je weten wat de kosten zijn? Of heb je je keuze al gemaakt en wil je een lidmaatschap aanvragen?

Meer informatie

Meldcode, afwegingskader

wat is de Meldcode?

De meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling helpt jou als professional zorgvuldig te handelen. De 5 stappen geven precies aan wat je moet doen als je vermoedt dat een kind thuis in de knel zit.

Lees meer

Meer weten over de mogelijkheden van Augeo academy?

Neem contact met ons op