1. Vrijwilliger

Zorgen over een kind, en nu?

Ontwikkeld voor: Vrijwilligers
Tijd: 1 uur
Kosten: gratis
In samenwerking met:: Humanitas, Scouting Nederland, NUSO Speelruimte Nederland, Steunpunt Kindervakanties, YMCA Jeugdwerk en de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk.
Accreditatie: Geen accreditatie

Omschrijving scholingsonderdeel

In Nederland zijn ieder jaar naar schatting 90.000 tot 127.000 kinderen thuis niet veilig. Zij krijgen weinig liefde en aandacht, worden geslagen, misbruikt of zijn getuige van geweld. Ook hebben veel kinderen stress omdat hun ouders scheiden. Vrijwilligers werken vaak met kinderen. En meer dan de helft heeft wel eens het gevoel dat het thuis niet goed gaat met een kind. Maar wat zou er dan aan de hand kunnen zijn? Zie ik het wel goed? En wat doe je als het iets ernstigs is? Deze online cursus helpt vrijwilligers met dit soort vragen.

In samenwerking met:

De online cursus is gemaakt door de Augeo, in samenwerking met vrijwilligersorganisaties: Humanitas, Scouting Nederland, NUSO Speelruimte Nederland, Steunpunt Kindervakanties, YMCA Jeugdwerk en de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk.

Wat leer je in deze cursus?

  Na deze cursus:

  • Weet je welke stressvolle gebeurtenissen kinderen (thuis) kunnen meemaken. Waarschijnlijk kom je erachter dat het om meer kinderen gaat dan je denkt.
  • Kun je beter herkennen wanneer het niet goed gaat met een kind.
  • Weet je hoe jij een eerste schakel kunt zijn, zodat een kind de hulp krijgt die het nodig heeft.
  • Kun je kinderen steunen, die het moeilijk hebben. Je leert hierover aan de hand van voorbeelden en praktische tips.
  • Weet je wat je kunt of moet doen als een medevrijwilliger over de grens gaat bij een kind.

  In de cursus vertelt Bart, de presentator, wat jij als vrijwilliger kunt betekenen voor een kind waar jij je zorgen om maakt. Tussendoor vorm je je eigen mening, beantwoord je vragen en bekijk je video's van een aantal andere vrijwilligers die over hun eigen ervaringen vertellen.

Meer informatie

Cursus duur: 1 uur

Toets: nee

Accreditatie: nvt

Tijd: 1 uur