Wat komt er nu uit het onderzoek? Daar is iedereen benieuwd naar. Je kunt kiezen hoe jij de resultaten wilt ‘lezen’. Wil je alleen de highlights weten, het complete onderzoeksrapport, of iets daar tussenin? Kies hier, wat jij wilt weten over de onderzoeksresultaten.
Eindrapport Kwestie van een lange adem

Eindresultaten rapport: 'Kwestie van een lange adem' 

In het onderzoeksrapport ‘Kwestie van een lange adem: kan huiselijk geweld en kindermishandeling echt stoppen?’ lees je de resultaten van het Verwey-Jonker Instituut. Download en lees het rapport (pdf)

Factsheet resultaten Kwestie van een lange adem

Factsheet: 'Kwestie van een lange adem'

Deze factsheet geeft een samenvatting van het onderzoeksrapport ‘Kan huiselijk geweld en kindermishandeling echt stoppen?’  Download de factsheet (pdf)

Infograpic resultaten Kwestie van een lange adem

Infographics: 'Kwestie van een lange adem'

Op een visuele manier zie je hier de belangrijkste resultaten van het onderzoek in een infographic gemaakt door het Verwey-Jonker Instituut. Download de infographics (pdf)

Naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek 'Aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld', is er een speciale gesprekshandreiking ontwikkeld. Deze helpt je verder te praten binnen je organisatie of gemeente en verdere stappen te nemen. Bekijk gesprekshandreiking

Beleidsversie onderzoeksrapport 'Kwestie van een lange adem'

In deze verkorte beleidsversie van het onderzoeksrapport zijn de werkende elementen op een rijtje gezet. Bekijk beleidsnotities (pdf)


Samenvatting onderzoek

Bekijk bovenstaande animatie voor een snelle samenvatting van het onderzoek 'Kwestie lange adem: kan huiselijk geweld en kindermishandeling echt stoppen?' Dit onderzoek is uitgevoerd in 13 Veilig Thuis regio's.

Bekijk samenvatting

Compilatie  en verslag talkshow ‘Kan huiselijk geweld en kindermishandeling echt stoppen?’

Op 12 november 2020 presenteerde het Verwey-Jonker Instituut de resultaten van het onderzoek tijdens een live talkshow. Diverse gasten, waaronder Augeo-directeur Mariëlle Dekker, praatten hierover met elkaar.

Bekijk compilatie talkshow Download het verslag (pdf) Bekijk de Q&A n.a.v. de talkshow (pdf)

Meer interessante onderzoeken

Corona-onderzoek

Tijdens het grootschalige onderzoek, brak de coronacrisis uit. Onder een deel van de onderzoeksgroep is daarom een aanvullend onderzoek uitgevoerd naar de gevolgen van de coronacrisis op kindermishandeling en huiselijk geweld.

Lees het corona-onderzoek (pdf)

Goede voorbeelden

Gelukkig gaan er ook veel dingen goed in de regio’s. In een aanvullend onderzoek worden deze goede voorbeelden geschetst. Op deze manier kunnen we leren van elkaar. Wat ergens anders werkt in de aanpak van huiselijk geweld, is misschien ook goed toepasbaar in jouw organisatie of regio. Resultaten worden later gepubliceerd.

Beleidsinstrument voor gemeenten

Beleidsinstrument

Dit instrument geeft inzicht in de problematiek van gezinnen die gemeld zijn bij Veilig Thuis en de combinatie van problemen waarmee zij te kampen hebben. Download en lees (pdf)

Meer weten over het onderzoek?

Resultaat Onderzoek aanpak kindermishandeling en partnergeweld

Onderzoek aanpak  kindermishandeling en huiselijk geweld 

Voor het eerst is er op grote schaal onderzoek gedaan naar de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. Zo’n 1200 ouders en 1500 kinderen in circa 100 gemeenten deden hier aan mee. Lees verder

Toekomst Onderzoek aanpak kindermishandeling en partnergeweld

Wat kun jij ermee doen?

Nu er meer inzicht is in de problemen binnen de gezinnen en de hulp. Kunnen er vervolgstappen gemaakt worden. Wat kun jij doen binnen jouw gemeente of organisatie? We bieden hulpmiddelen om erover in gesprek te gaan en verdere stappen te nemen. Lees meer

Ik wil contact over het onderzoek

Heb je een vraag over het onderzoek Aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld? Of wil je graag een Augeo adviseur spreken? Neem contact met ons op