Wat komt er nu uit het onderzoek? Daar is iedereen benieuwd naar. Je kunt kiezen hoe jij de resultaten wilt ‘lezen’. Wil je alleen de highlights weten, het complete onderzoeksrapport, of iets daar tussenin? Kies hier, wat jij wilt weten over de onderzoeksresultaten.Rapport met de eindresultaten

In het uitgebreide onderzoeksrapport ‘Kwestie van een lange adem: kan huiselijk geweld en kindermishandeling echt stoppen?’ lees je de resultaten die het Verwey-Jonker Instituut onderzocht heeft.

Download en lees het rapport(pdf)

Factsheet: Kwestie van lange adem

Deze factsheet geeft een samenvatting van het onderzoeksrapport ‘Kan huiselijk geweld en kindermishandeling echt stoppen?’. Op de vijf pagina’s lees je de belangrijkste bevindingen.

Download de factsheet (pdf)

Factsheet Onderzoek aanpak kindermishandeling en partnergeweld

 

Infographics: Kwestie van lange adem

Op een visuele manier zie je hier de belangrijkste resultaten van het onderzoek in een infographic gemaakt door het Verwey-Jonker Instituut.

Download de infographics (pdf)

Compilatie en verslag Talkshow ‘Kan huiselijk geweld en kindermishandeling echt stoppen?’

Op 12 november 2020 presenteerde het Verwey-Jonker Instituut de resultaten van het onderzoek tijdens een live talkshow. Diverse gasten, waaronder Augeo-directeur Mariëlle Dekker, praatten hierover verder met elkaar.


Bekijk hier de compilatie
Download het verslag (pdf)
Bekijk de Q&A n.a.v. de talkshow [pdf]

Nog meer onderzoeken

Corona-onderzoek

Tijdens het grootschalige onderzoek, brak de coronacrisis uit. Onder een deel van de onderzoeksgroep is daarom een aanvullend onderzoek uitgevoerd naar de gevolgen van de coronacrisis op kindermishandeling en huiselijk geweld.

Lees het corona-onderzoek (pdf)

Goede voorbeelden

Gelukkig gaan er ook veel dingen goed in de regio’s. In een aanvullend onderzoek worden deze goede voorbeelden geschetst. Op deze manier kunnen we leren van elkaar. Wat ergens anders werkt in de aanpak van huiselijk geweld, is misschien ook goed toepasbaar in jouw organisatie of regio. Resultaten worden later gepubliceerd.

Beleidsinstrument voor gemeenten

Beleidsinstrument

Dit is het eerste deel van een instrument dat inzicht geeft in de problematiek van gezinnen die gemeld zijn bij Veilig Thuis. Download en lees (pdf)

Resultaat Onderzoek aanpak kindermishandeling en partnergeweld

Onderzoek aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld

Voor het eerst is er op grote schaal onderzoek gedaan naar de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. Zo’n 1200 ouders en 1500 kinderen in circa 100 gemeenten deden hier aan mee. Lees meer

Toekomst Onderzoek aanpak kindermishandeling en partnergeweld

Wat kun jij ermee doen?

Nu er meer inzicht is in de problemen binnen de gezinnen en de hulp. Kunnen er vervolgstappen gemaakt worden. Wat kun jij doen binnen jouw gemeente of organisatie? We bieden hulpmiddelen om erover in gesprek te gaan en verdere stappen te nemen. Lees meer

Ik wil contact met Augeo

Heb je een vraag over dit onderzoek of wil je graag een adviseur spreken? Neem contact met ons op