Als onderdeel van de campagne 'Wijzer met de meldcode' organiseren we een aantal praktische en inhoudelijke webinars. Hieronder lees je er meer over de komende webinars en kun je je aanmelden voor het eerstvolgende webinar. Kun je er niet bij zijn, of is het maximum aantal aanmeldingen bereikt? Dan kun je de webinars hier ook weer terugkijken. 

Komend webinar:

Wat willen gezinnen nou echt van professionals (en wat niet)?

Tips en inzichten van ervaringsdeskundige Tjarda Reesink

Iedereen wil dat het thuis soepeltjes loopt. Niemand wil geweld, ruzies, zorgen over de opvoeding of zorgen over de eigen veiligheid of die van gezinsleden. Soms is er iemand van buitenaf bij nodig om daar bij te helpen. De meldcode is ooit bedoeld als hulpmiddel voor professionals, zodat zij eerder en beter kunnen handelen als zij vermoeden dat een gezinslid thuis mishandeld, verwaarloosd of seksueel misbruikt wordt. Maar hoe is dit vanuit het perspectief vanuit de gezinnen zelf? Wat ervaren zij als helpend? Hoe neem je hen mee in de stappen van de meldcode?

Tjarda Reesink is ervaringsdeskundige huiselijk geweld. Zij was aanwezig bij de voorbereidende bijeenkomsten van Wijzer met de meldcode met experts en professionals en bij de webinars. In dit slotwebinar deelt ze haar inzichten en tips met professionals.


Foto door: LumiFotografie

Meld je aan voor het webinar

Slotwebinar Wijzer met de meldcode:
Wat willen gezinnen nou echt van professionals (en wat niet)? 

Tips en inzichten van ervaringsdeskundige Tjarda Reesink

Datum: 26 juni 2023
Tijdstip: 16:00 - 17:00

Ja, ik meld mij aan voor het slotwebinar 'Wijzer met de meldcode'