Wijkteams

Doe mee met de Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk geweld

De Wijkteam-community Aanpak kindermishandeling en Huiselijk Geweld is een online scholings- en informatiecampagne speciaal voor wijkteams en loopt tot eind van dit jaar. Het doel is om wijkteammedewerkers te ondersteunen bij het gebruik van de meldcode, het werken aan veiligheid in gezinnen en onderlinge ervaringsuitwisseling te bevorderen.

Wijkteam-community

Als wijkteamprofessional of professional die regelmatig samenwerkt met wijkteams kun je hier gratis aan deelnemen.

De community staat boordevol tips, informatie en ervaringsverhalen over verschillende thema’s die achtereenvolgens aan bod komen gedurende de maanden juni tot en met november:

  • De meldcode
  • Signalering
  • Gespreksvoering met ouders en kinderen
  • Patronen achter geweld
  • Samenwerken aan veiligheid

Welke activiteiten vind je in de Wijkteam-community?

De komende maanden wordt de Wijkteam-community steeds verder gevuld. Deelnemers zullen regelmatig berichten ontvangen waarin zij geattendeerd worden op relevante informatie, of betrokken worden bij vragen en discussies. De wijkteamprofessionals kunnen meedoen aan gratis webinars met experts. Ze kunnen online scholingsmodules volgen, relevante artikelen lezen, animaties bekijken. Maar ze kunnen ook zelf vragen stellen aan vakgenoten of beantwoorden of een casus indienen.

Kortom, deze Wijkteam-community is er om alle professionals binnen het team te helpen bij hun werk aan veiligheid in gezinnen. Samen geven we kindermishandeling en huiselijk geweld geen toekomst!

Start-webinar

De scholings- en informatiecampagne start met een webinar op 22 juni over het gebruik van de meldcode in de praktijk en de dilemma’s die je daarbij tegenkomt, waaronder:

  • Hoe krijg je meer grip op je onderbuikgevoel dat er iets niet goed is?
  • Hoe maak je je zorgen concreet, wanneer bespreek je het met collega’s?
  • Hoe breng je jouw waarnemingen onder woorden naar betrokkenen?

Meer informatie over de wijkteam-community

In bijgaande flyer staat nog meer informatie en ook lees je hoe professionals zich kunnen aanmelden voor de Wijkteam-community en het start-webinar.

Bekijk informatie Wijkteam-community (PDF)

Aanmelden wijkteam-community

Ga naar: augeo.1sociaaldomein.nl/groepen

Je registreert jezelf op 1SociaalDomein. Dat doe je door te klikken op de grijze button ‘Registreren’ rechtsboven. Na registratie, kun je jezelf aanmelden voor de ‘Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk Geweld’. Deze is terug te vinden onder 'Groepen'. Nadat je bent toegelaten tot de groep, ontvang je een mailbericht en kun je de community gaan ontdekken! Je kan je dan bij ‘Video-sessies’ meteen aanmelden voor het start-webinar.

Wijkteam-community Augeo
De online Wijkteam-community Kindermishandeling en Huiselijk geweld, is een initiatief van Augeo Foundation in samenwerking met het ministerie van VWS.