Wijkteams

Wijkteam-community: wat doe je met signalen?

In juni is de Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk Geweld gestart. In de maanden juli en augustus gaan we daarbij in op het thema ‘signaleren’ en dan vooral van de minder zichtbare vormen als emotionele verwaarlozing. Wat doe je met die signalen, hoe bespreek je je zorgen met je collega’s en eventueel met Veilig Thuis?

Wijkteams signaleren - gezin in gesprek met wijkteam professionals

De Wijkteam-community is een online scholings- en informatiecampagne speciaal voor wijkteam-professionals. Het doel is om wijkteammedewerkers te ondersteunen bij het gebruik van de meldcode, het werken aan veiligheid in gezinnen en onderlinge ervaringsuitwisseling te bevorderen.

In de community zijn we gestart met het opfrissen van de meldcode en trapten we af met een webinar met wijkteamprofessinals van WIJ Groningen. De zomermaanden gaat het vooral over signaleren. Welke signalen kun je opvangen? En wat doe je vervolgens met die signalen? Hoe bespreek je je zorgen met je collega’s en eventueel met Veilig Thuis? Ook gaan we in op de Kindcheck. Je kunt via de community de gratis online Kindcheck-cursus volgen. De community biedt daarnaast veel informatie en professionals kunnen vragen stellen, ervaringen uitwisselen en discussies starten.

Aanmelden wijkteam-community


Werk je in of samen met een wijkteam?
Je kunt je nog aanmelden voor de gratis community!

Ga naar: augeo.1sociaaldomein.nl/groepen


Je registreert jezelf op 1SociaalDomein. Dat doe je door te klikken op de grijze button ‘Registreren’ rechtsboven. Na registratie, kun je jezelf aanmelden voor de ‘Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk Geweld’. Deze is terug te vinden onder 'Groepen'. Nadat je bent toegelaten tot de groep, ontvang je een mailbericht en kun je de community gaan ontdekken!