Wijkteams

Webinar: Samenwerken aan veiligheid

16 november 15.30 – 17.00 uur

In de Week tegen Kindermishandeling, op dinsdag 16 november van 15.30-17.00 uur, is er een interactief webinar over ‘Samenwerken aan veiligheid’. Het is bedoeld voor professionals van de wijkteams.

Webinar samenwerken aan veiligheid - Wijkteamprofessionals in overleg

Na een inleiding door het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) gaan we aan de hand van diverse thema’s met elkaar in gesprek en kun je vragen stellen aan andere wijkteams. Hoe werk je bijvoorbeeld samen in de beschermingsketen? Waar liggen jouw verantwoordelijkheden? Of, hoe werk je samen aan veiligheid met het voorveld (school, jgz, jongerenwerk, sport etc.)? Waar loop je tegenaan? Wat zou jij willen weten van andere wijkteams?

Augeo Foundation organiseert dit samen met het Nederlands Jeugdinstituut. Het webinar is onderdeel van de Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk Geweld, een initiatief van Augeo Foundation in samenwerking met het ministerie van VWS. Meld je snel aan!

Aanmelden voor het webinar

Het webinar is onderdeel van de Wijkteam-community. Om mee te doen, meld je je eerst aan voor de gratis community op 1SociaalDomein via deze link: augeo.1sociaaldomein.nl/groepen.
Na registratie op 1SociaalDomein kun je je aanmelden voor de groepspagina ‘Wijkteam-community’ en het webinar dat je vindt bij ‘Videosessies’.

Wijkteam-community

De Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk Geweld is een online scholings- en informatiecampagne speciaal voor wijkteams. Tot en met november komen er vijf thema’s aan bod. Het thema ‘Samenwerken aan veiligheid’ is het laatste thema hiervan. Bij ieder thema is er altijd een scholingsonderdeel, veel handige informatie (artikelen, tips, video’s) en de mogelijkheid om met andere professionals ervaringen, tips en meningen uit te wisselen. Het doel is om wijkteammedewerkers te ondersteunen bij het werken aan veiligheid in gezinnen en onderlinge ervaringsuitwisseling te bevorderen.