Als medewerker in de kinder- of gastouderopvang heb je regelmatig en intensief contact met ouders en jonge kinderen. Soms merk je dat het bij een gezin niet zo goed gaat, bijvoorbeeld wanneer ouders in een (v)echtscheiding terechtkomen. Of je hebt het idee dat een kind thuis verwaarloosd wordt. Het is dan heel belangrijk om iets te doen.
Maar hoe weet je nou of een situatie echt zorgwekkend is? Hoe spreek je ouders daarop aan? En wat moet je doen als je denkt dat een kind thuis echt niet veilig is? Met het online lesmateriaal van Augeo academy leer je kindermishandeling en huiselijk geweld herkennen en te handelen volgens een meldcode.

Online curussen

Cursusaanbod

Voor kinderopvangorganisaties heeft Augeo academy een op maat samengesteld lidmaatschap. Met dit lidmaatschap krijg je toegang tot online cursussen, korte leerberichten over diverse onderwerpen en het Augeo magazine. Kies jouw lidmaatschap

Demo bekijken

Bekijk een demo

Bekijk een online demo van een cursus voor de kinderopvang om een indruk te krijgen van de inhoud. Ga verder

wat is kindermishandeling

Hoe werkt het?

Hoe werkt een lidmaatschap en wat is er voor mij beschikbaar? Antwoord op je vragen

Gratis Kinderopvang Magazine 2019 Wat doe jij

Kinderopvangspecial 2019 'Wat doe jij?'

'Signalen uit de praktijk', 'Hoe word je een held' en nog veel meer. Lees het online magazine

Werk jij met kinderen?

Als leerkracht, intern begeleider of schoolleider ben je heel belangrijk voor kinderen omdat je kinderen elke dag ziet.

School is bij uitstek de plek om kinderen die thuis onveilig zijn op te merken en iets voor hen te doen. Maar waar moet je op letten en wat kun je doen?

Volg met je team online cursussen bij Augeo en help mee kwetsbare kinderen sneller te zien en steunen.

Bestel als organisatie

Voor een vast bedrag per jaar school je al je medewerkers op de thema’s huiselijk geweld en kindermishandeling. Kies je lidmaatschap. Met dit lidmaatschap krijg je toegang tot de online scholing en lesmaterialen.

De prijs van het lidmaatschap hangt af van het maximum aantal gebruikers. Een lidmaatschap voor 20 tot 50 gebruikers kost € 392,= (ex BTW, bij een 2-jarig lidmaatschap). Ja, ik wil meer weten

Bestel als individu

Wil je minder dan 20 medewerkers scholen? Kies dan voor een losse cursus. Los bestellen