1. Actueel
  2. Ben jij een veerkracht-virtuoos?
Veerkracht

Ben jij een veerkracht-virtuoos?

‘Veerkracht’, het lijkt wel een nieuw modewoord. Je hoort het te pas en te onpas. Maar wat weet jij als professional eigenlijk over veerkracht? Met deze test kom je er snel achter.

Ben jij een veerkracht-virtuoos?

Modewoord of niet, veerkracht is een belangrijk onderwerp. Vooral kwetsbare kinderen kunnen wel wat extra steun en begeleiding gebruiken bij het versterken van hun veerkracht. Waarom is dat zo belangrijk? En hoe kun je kinderen helpen bij het vergroten van hun veerkracht?

Doe de test

Veerkracht-projecten van Augeo

Augeo Foundation richt zich met verschillende veerkrachtprojecten en -initiatieven juist op deze groep kwetsbare kinderen. Juist zij kunnen extra ondersteuning gebruiken bij het ontwikkelen van hun veerkracht, omdat ze ernstigere en langdurigere stress meemaken dan andere kinderen. Bijvoorbeeld omdat ze mishandeld of verwaarloosd worden en daarbij weinig steun ervaren van de mensen om hen heen. Lees meer over de veerkrachtprojecten en wat ze voor jou kunnen betekenen. Of bekijk de animatievideo waarin we de verschillende initiatieven kort bespreken