1. Actueel
  2. De Breinbijsluiter – Heldere uitleg over stress, tegenslag en veerkracht
Veerkracht

De Breinbijsluiter – Heldere uitleg over stress, tegenslag en veerkracht

Een veerkrachtig brein is belangrijk. Het helpt je omgaan met hevige stress en tegenslag. Maar hoe ontwikkelt het brein zich? En hoe dragen ouders bij aan het ontwikkelen van een veerkrachtig brein van hun kind? Dat wordt heel helder uitgelegd in een reeks van drie animaties: De Breinbijsluiter.

Breinbijsluiter

Wat kun je als ouder doen om je eigen brein en dat van je kind(eren) gezond en veerkrachtig te houden? En wat kun je als jongere doen om te werken aan een veerkrachtig brein of om je brein te helpen herstellen van stressvolle gebeurtenissen? De antwoorden op deze vragen krijg je in De Breinbijsluiter: een driedelige animatie over stress, tegenslag en veerkracht. De eerste gaat over de ontwikkeling van het brein, de tweede breinbijsluiter is gericht op ouders én de derde is speciaal voor jongeren.

Bekijk de Breinbijsluiter

 

De Gezonde Generatie

De Breinbijsluiter is ook te vinden op de website van De Gezonde Generatie. Dit is het meerjarenprogramma gericht op het voorkómen van gezondheidsschade door ingrijpende jeugdervaringen. Het is een samenwerking tussen de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) en een collectief van vermogens- en kinderfondsen, waaronder Augeo Foundation.

Veerkracht-versterkers

Augeo Foundation ontwikkelt allerlei materialen die jou helpen bij het versterken van veerkracht van kinderen en ouders. We noemen ze ook wel de veerkracht-versterkers. De interactieve animatie is een van die (nieuwe) materialen. Wil je op de hoogte blijven van wat we nog meer hebben en wat er nog gaat komen? Abonneer je dan op Augeo Magazine.