1. Actueel
  2. Hoe zet je sociale steun in?
Veerkracht

Hoe zet je sociale steun in?

Dat de steun van mensen uit het netwerk en de directe leefomgeving van jongeren en ouders ontzettend belangrijk is, weten we. Ook dat de inzet van vrijwilligers heel waardevol kan zijn. Toch wordt dit nog lang niet altijd ingezet bij de hulp aan gezinnen. De nieuwe handreiking van Zorg voor de jeugd kan helpen.

Sociale steun inzetten

De ‘Handreiking informele steun’ van Zorg voor de jeugd helpt professionals de verschillende mogelijkheden nog meer op hun netvlies te krijgen en geeft hen handvatten als ze er concreet mee aan de slag gaan.

Handig werkboek sociale steun

Naast de handreiking is er een handig werkboek waarin het weten en handelen gebundeld zijn. In het handboek vind je onder andere inspiratie en voorgestelde verbeteringen om jeugdigen, opvoeders en ondersteuners perspectief te geven om juist te kunnen handelen.

Verschillende vormen van steun

Informele steun aan kinderen en ouders wordt door ons hele land, op allerlei manieren gegeven. In het speciale Augeo Magazine over Sociale steun belichten een aantal mooie initiatieven, gerangschikt naar type steun en de doelgroep.
Lees meer over de verschillende vormen steun.

Veerkracht van kinderen vergroten

Informele steun is dichtbij en biedt continuïteit. Het helpt de veerkracht van kinderen vergroten. Augeo Foundation heeft heel veel verschillende veerkracht-initiatieven. Ken jij ze al?