1. Actueel
  2. Interactieve animatie ‘Visie op Veerkracht’
Veerkracht

Interactieve animatie ‘Visie op Veerkracht’

Hoe komt het dat sommige kinderen, ondanks een opeenstapeling van ingrijpende gebeurtenissen in hun thuissituatie, er – soms met vallen en opstaan - weer bovenop komen en opgroeien tot gezonde volwassenen? Terwijl anderen hun leven lang last houden van pijnlijke herinneringen en allerlei lichamelijke en geestelijke klachten krijgen? Dat wordt duidelijk in deze interactieve animatie.

Visie op veerkracht

Eigenlijk is deze animatie een mini-cursus over veerkracht. Veel mensen denken dat veerkracht een eigenschap is die je wel of niet hebt. Maar dat klopt niet. Veerkracht is een dynamisch proces van verschillende factoren die elkaar positief of negatief beïnvloeden. Welke factoren dat zijn en hoe die elkaar kunnen beïnvloeden, wordt helder uitgelegd. In de animatie kun je op bepaalde momenten zelf kiezen waar je meer uitleg over wil krijgen.

Uiteindelijk kom je alles te weten over het veerkrachtportfoliomodel. En weet je ook beter op welke hulpbronnen jij als professional invloed kan uitoefenen, zodat je een kind kan helpen bij het versterken van zijn veerkracht.

 

Bekijk de interactieve animatie

Veerkracht-versterkers

Augeo Foundation ontwikkelt allerlei materialen die jou helpen bij het versterken van veerkracht van kinderen en ouders. We noemen ze ook wel de veerkracht-versterkers. De interactieve animatie is een van die (nieuwe) materialen. Wil je op de hoogte blijven van wat we nog meer hebben en wat er nog gaat komen? Abonneer je dan op Augeo Magazine.