Webinar

Webinar gespreksvoering: ‘Hoe ga je met ouders in gesprek bij zorgen over de veiligheid in het gezin’

Donderdag 30 juni 2022 16.00-17.00 uur

Dit webinar over gespreksvoering is bedoeld voor professionals die in hun werk regelmatig het gesprek aangaan ouders bij zorgen over de veiligheid van kinderen thuis. Denk hierbij aan praktijkondersteuners huisarts (POH GGZ, POH Jeugd), aandachtsfunctionarissen kindermishandeling en huiselijk geweld, professionals in de wijkteams en de jeugdhulpverleners.

Webinar gespreksvoering

Dit interactieve webinar wordt gegeven door Jeanine van Leeuwen. Ze heeft 14 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening en geeft tegenwoordig trainingen en workshops over de meldcode. Ze gaat in op hoe je vanuit samenwerking met ouders met hen in gesprek gaat over de veiligheid in het gezin. Hoe blijf je naast ouders staan en ben je duidelijk over de veiligheid van alle gezinsleden? Hoe kan je vanuit die samenwerking ouders motiveren tot het zetten van stappen, het werken aan verandering zodat het voor iedereen weer veilig wordt thuis? Ze gaat daarbij verder in op het op het oplossingsgericht werken en vragen stellen.

Aanmelden

Je kan je aanmelden via het channel ‘Veiligheid in gezinnen’ van Augeo Foundation op 1SociaalDomein. Ga daar naar de Videosessie en klik op ‘Ik ben er bij’.

Ben je nog geen lid? Registreer je dan voor ons Augeo kanaal ‘Veiligheid in gezinnen’ op 1SociaalDomeindoor een nieuw account aan te maken, en volg bovenstaande stappen. (LET OP: je Augeo-account werkt hier niet) Bij vragen over de aanmelding kun je ons uiteraard mailen.

Graag tot ziens op donderdag 30 juni bij de online bijeenkomst!