Webinar

Webinar: Het vraagt lef om signalen van geweld te durven zien

Op donderdag 17 november van 16.00 – 17.00 uur, in de week tegen kindermishandeling, is er een gratis online webinar ‘Het vraagt lef om signalen van geweld te durven zien’.

Webinar 17 november 2022

Je hebt een vermoeden van huiselijk geweld of kindermishandeling. Hoe ga je hiermee om? Veel professionals vinden dit lastig of ongemakkelijk en twijfelen over hoe te handelen. Augeo Foundation organiseert samen met Integraal Werken in de Wijk (waaronder Movisie en Nederlands Jeugdinstituut) het webinar ‘Het vraagt lef om signalen van geweld te zien’. In dit webinar zoomen we specifiek in op de relatie tussen het onderwijs en hulpverlening en goede voorbeelden van samenwerking.

Signalen zien en stilstaan bij je vermoedens is de eerste stap die je als professional zet om huiselijk geweld en kindermishandeling te laten stoppen. Het vraagt professionele moed om vervolgens te handelen. In dit webinar staan we kort stil bij wat daarvoor nodig is en hoe het kan helpen bij het durven zien van signalen om vervolgens adequaat en correct te handelen bij huiselijk geweld en kindermishandeling.

Tijdens het webinar komen professionals uit zowel het onderwijs als de hulpverlening (jeugdhulp, Wmo, welzijn etc.) aan het woord over hun ervaringen en hoe zij de samenwerking met elkaar opzoeken om de situatie objectief in kaart te brengen en gezamenlijk te handelen. Ook vertellen we je hoe het Kompas, een praktisch instrument voor professionals, je kan helpen bij het concreet maken van vermoedens van geweld waardoor je je gesterkt voelt in het nemen van beslissingen en te handelen.

Voor wie

Professionals die werken met de meldcode uit sociale wijk(buurt)teams, het onderwijs, welzijn, jeugd-hulp, jeugdgezondheidszorg, WMO en kinderopvang

Waar: online via Zoom

Aanmelden

Je kan je aanmelden via het channel ‘Veiligheid in gezinnen’ van Augeo Foundation op 1SociaalDomein. Ga daar naar de Videosessie en klik op ‘Ik ben er bij’.

Ben je nog geen lid? Registreer je dan voor ons Augeo channel ‘Veiligheid in gezinnen’ op 1SociaalDomein door een nieuw account aan te maken, en volg bovenstaande stappen. (LET OP: je Augeo-account werkt hier niet) Bij vragen over de aanmelding kun je ons uiteraard mailen.

Graag tot ziens op donderdag 17 november bij de online bijeenkomst!