Webinar

Webinar ervaringen Nationaal Signaleringsinstrument Kindermishandeling

Donderdag 23 juni 2022 14.30-16.00 uur

Op donderdag 23 juni van 14.30 – 16.00 uur organiseert Augeo Foundation een webinar over de eerste ervaringen met het Nationaal Signaleringsinstrument Kindermishandeling (NSK). Het is bedoeld voor aandachtsfunctionarissen in ziekenhuizen.

Webinar aandachtsfunctionarissen

Afgelopen jaar deden tien ziekenhuizen mee met de pilot met het NSK. Tijdens dit webinar delen we de eerste resultaten en interessante bevindingen uit deze pilot. Daarnaast is er veel ruimte voor vragen over het gebruik van het NSK en het uitwisselen van ervaringen. Het signaleringsinstrument zou het proces van signaleren en actie ondernemen voor alle artsen en verpleegkundigen werkzaam in ziekenhuizen vereenvoudigen. Werkt dat ook echt zo in de praktijk? Het webinar wordt gegeven door Eline van den Heuvel en Nicoline van Os.

Over de sprekers

  • Eline is kinderarts en projectleider Implementatie Nationaal Signaleringsinstrument Kindermishandeling.
  • Nicoline van Os is aandachtsfunctionaris Huiselijk geweld & Kindermishandeling bij het Spaarne Gasthuis waar het NSK in de afgelopen periode al is geïmplementeerd.

Wat komt er aan bod?

  • Korte uitleg over het NSK en een update van de huidige situatie (o.a. resultaten en ervaringen van de eerste pilot in vijf ziekenhuizen)
  • Hoe is het om te werken met het NSK: ervaringen uit het Spaarne Gasthuis
  • Leren van patiënten en hun ouders: hoe denken zij over het signaleren van kindermishandeling in het ziekenhuis en wat zijn hun wensen
  • Ruimte voor vragen en feedback en het uitwisselen van ervaringen

Aanmelden

Je kan je aanmelden via het channel ‘Veiligheid in gezinnen’ van Augeo Foundation op 1SociaalDomein. Vanuit het channel ‘Veiligheid in gezinnen’, ga je naar Groepen. Meld je daar aan voor de besloten groep ‘Zorg’. Nadat je bent toegelaten, ga je naar de Videosessie en klik op ‘Ik ben er bij’.

Ben je nog geen lid? Registreer je dan voor ons Augeo kanaal ‘Veiligheid in gezinnen’ op 1SociaalDomeindoor een nieuw account aan te maken, en volg bovenstaande stappen. (LET OP: je Augeo-account werkt hier niet) Bij vragen over de aanmelding kun je ons uiteraard mailen.

Graag tot ziens op donderdag 23 juni bij de online bijeenkomst!