1. Actueel
  2. Webinar Werken met de meldcode kindermishandeling voor Voortgezet Onderwijs
Webinar

Webinar Werken met de meldcode kindermishandeling voor Voortgezet Onderwijs

Op donderdag 29 september van 16.00 – 17.00 uur is er een gratis webinar over Werken met de meldcode en het herkennen van signalen van kindermishandeling. Dit webinar is bedoeld voor mentoren, docenten, zorgcoördinatoren en andere professionals in het voortgezet onderwijs. Zij spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen en jongeren. Bij sommige jongeren gaat het niet goed thuis. Wat kan jij als docent voor hen betekenen?

Webinar VO

Roely Drijfhout, inhoudsdeskundige bij Augeo Foundation, geeft dit webinar samen met een jongere die vertelt over haar ervaringen. Zij zullen onder andere ingaan op vragen als:

  • Hoe herken je signalen van kindermishandeling of huiselijk geweld?
  • Hoe ga je in gesprek met een jongere als je het vermoeden hebt dat het thuis niet goed gaat? En met ouders?
  • Hoe volg je de stappen van de meldcode? Wat kun je nog meer doen?
  • Wat zijn de ervaringen van jongeren die hiermee te maken hebben gehad?

Aanmelden

Je kan je aanmelden via de groep ‘Onderwijs’ op ons channel ‘Veiligheid in gezinnen’ op 1SociaalDomein. Ga daar naar de Videosessie en klik op ‘Ik ben er bij’.

Heb je daar nog geen account? Volg dan deze stappen:

  1. Meld je aan voor het gratis channel ‘Veiligheid in gezinnen’.
  2. Vanuit het channel ‘Veiligheid in gezinnen’, ga je naar de tab ‘Groepen’. Meld je daar aan voor de besloten groep Onderwijs.
  3. Nadat je bent toegelaten ga je naar ‘Videosessies’ en klik je op de gele button ‘Ik ben er bij’.

Ter info: binnen deze groep vind je allerlei nuttige informatie en tips voor onderwijsprofessionals over kindermishandeling, huiselijk geweld, de meldcode, veerkracht, gesprekstechnieken en noem maar op. De informatie wordt regelmatig aangevuld, je kunt er ook vragen stellen en reageren op stellingen of vragen van anderen.