Als leerkracht, intern begeleider of schoolleider ben je heel belangrijk voor de kinderen. Je ziet ze bijna elke dag. Juist jij bent iemand die kan opmerken dat het thuis niet goed gaat. Daarmee kun je echt het verschil maken voor een kind en de ouders. Hoe ga je hier zorgvuldig mee om? Waar kun je op letten en wat kun je doen? Bekijk ons uitgebreide aanbod voor het primair onderwijs.

Hoe helpt Augeo het primair onderwijs?

Hoe meer kennis je hebt over kindermishandeling en huiselijk geweld hoe beter je signalen herkent en weet wat je kan doen voor een kind. Voor het primair onderwijs hebben we diverse online cursussen op maat over werken met een meldcode, dat vormt de basis. Maar ook bijvoorbeeld de cursussen 'Steun bieden in de klas' en 'Communiceren over geweld'. Daarnaast organiseren we allerlei initiatieven die gericht zijn op veerkrachtbevordering bij kinderen: bijvoorbeeld lessen in 'Levenskunde', Expeditie Veerkracht en Zomerkansen.

Je kunt kiezen op welke manier jij, of beter nog het hele team, je kennis wil bevorderen over dit thema en zo echt het verschil kan maken voor een kind.

Wat helpt onderwijsprofessionals?

Om leerkrachten, pedagogisch professionals en directeuren echt te kunnen helpen bij hun steun aan kwetsbare kinderen, is er meer nodig dan online scholing. Augeo zet zich in voor de rol van het onderwijs bij het steunen van kwetsbare kinderen, werkt nauw samen met branche-organisaties, denkt mee over het handelingskader voor scholen over omgaan met de meldcode en doet pilots. Een voorbeeld daarvan is Handle with Care. Handle with Care is een samenwerking tussen politie, scholen en leerplicht. Met behulp van deze samenwerking is er, na een ingrijpend incident, binnen 24 uur steun op school voor het kind. Simpel, snel en in een vertrouwde omgeving.

Onderzoek en actualiteit

Om goed te weten waar jij als professional in het primair onderwijs behoefte aan hebt, zorgen we dat we zelf ook goed op de hoogte blijven. Op die manier begrijpen we goed wat er nodig is om kinderen en gezinnen, en de professionals in het onderwijs, nóg beter te kunnen ondersteunen. Zo deden we bijvoorbeeld onderzoek toen de meeste kinderen niet meer fysiek naar school konden tijdens de lockdown door de coronacrisis. Het Verwey-Jonker Instituut onderzocht voor ons wat de impact was van de coronacrisis op gezinnen waar huiselijk geweld speelt. Via onze website en nieuwsbrief houden we je op de hoogte.

Wat vinden leerkrachten van onze scholing?

Veelgestelde vragen over primair onderwijs

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt, of heb je nog een vraag? Laat het hier weten, dan nemen we contact met je op.