De Jongerentaskforce wil dat kinderen met liefde en in veiligheid opgroeien. Daarom delen we graag onze ervaringen met jouw studenten. Zodat jouw studenten als toekomstige leerkrachten verschil kunnen maken voor een kind.

Voor de meeste kinderen is een veilig thuis de normaalste zaak van de wereld. Voor Anoushka* niet.

"Het ging wel, maar soms was het echt overleven thuis. Geweld, gescheld en pijn. Ik ging daarom zo vroeg mogelijk naar school en bleef er zo lang als het kon. Want op school was ik tenminste veilig. Op een dinsdag had ik gymles. Ik was “van de trap was gevallen” en kon niet meedoen. De meester knikte en vroeg helaas niet verder...”

Anoushka is niet de enige die dit meemaakt. Ieder jaar worden er nog steeds ruim 100.000 kinderen in Nederland mishandeld, misbruikt of verwaarloosd.

* Anoushka heet in het echt anders.

Wat doen we in de gastles?

  • We vertellen over onze eigen ervaringen, en over die van andere jongeren. Wat gaat er in een kind om als het mishandeld is? En wat voor invloed heeft dit later?
  • Kindermishandeling en huiselijk geweld kent veel gezichten. Hoe herken je de verschillende signalen?
  • Hoe kun je een kind zo goed mogelijk helpen en maak kennis met de wet Meldcode.

Samen met de docent

De gastles geven we het liefst samen met jou. Onze gastles heeft op sommige studenten een behoorlijke impact. Daarom is het goed dat jij jouw studenten hierop voorbereidt en hen na de gastles ruimte geeft om te reageren.

Kosten

Maakt jouw beroepsopleiding gebruik van de online scholing van Augeo? Dan komen we de gastles gratis geven. De gastles is namelijk een goede manier om studenten bewust te maken van het belang van hun toekomstige rol bij kindermishandeling, bijvoorbeeld voordat zij met de online training beginnen.

 

We komen ook graag naar andere beroepsopleidingen, maar vragen dan een vergoeding voor onze inzet.

 

Op dit moment is het niet mogelijk trainingen of gastlessen in te plannen.

Informatie gastles aanvragen

Lees ook:

Advies

Onderzoek en advies

Op basis van onderzoek geven we advies aan politici en beleidsmakers.  Maar ook hoe je het beste met jongeren kunt praten.  Hoe ons onderzoek helpt

Jongerentaskforce beleid

Beleid beïnvloeden

We adviseren, denken en praten mee met de politiek en beleidsmakers. Overal waar de stem van jongeren nog te weinig wordt gehoord! Hoe wij adviseren

De Jongerentaskforce zoekt jou!

Wil je jouw ervaring delen met (toelomstige) professionals of jouw stem als jongere laten horen in de aanpak kindermishandeling? Meld je aan bij de Jongerentaskforce.

Lees verder