Hoe ontwikkelt het brein zich? Hoe reageert het brein op stressvolle of onveilige situaties in het leven van kinderen en volwassenen? Wat kun je als jongere doen om te werken aan een veerkrachtig brein of om je brein te helpen herstellen van stressvolle gebeurtenissen? En wat kun je als ouder doen om je eigen brein en dat van je kind(eren) gezond en veerkrachtig te houden? De antwoorden op deze vragen krijg je in de Breinbijsluiter: een animatie over stress, tegenslag en veerkracht. Hij bestaat uit drie delen: de eerste gaat over de ontwikkeling van het brein, de tweede breinbijsluiter is gericht op ouders én de derde is speciaal voor jongeren.

1. Het brein

Hoe ontwikkelt het brein zich? Waarom is een veerkrachtig brein belangrijk? Wat doet stress met je brein? Al dit soort zaken worden helder en begrijpelijk uitgelegd in deze animatie.


2. Breinbijsluiter voor ouders

Als ouder speel je een belangrijke rol in het ontwikkelen van een veerkrachtig brein van je kind. Hoe zit dat dan precies? Hoe kun je dat beïnvloeden? Dat zie je in deze informatieve animatie.

3. Breinbijsluiter voor jongeren

Hoe zit het met stress en het brein van een jongere? Waarom kan iemand nog last hebben van dingen die hij of zij al een tijd geleden heeft meegemaakt? Hoe ga je om met stress en bepaalde prikkels? Dat wordt uitgelegd in deze animatie.

De Breinbijsluiter is ook te vinden op de website van De Gezonde Generatie. Dit is het meerjarenprogramma gericht op het voorkómen van gezondheidsschade door ingrijpende jeugdervaringen. Het is een samenwerking tussen de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) en een collectief van vermogens- en kinderfondsen, waaronder Augeo Foundation.

Handleiding bij de Breinbijsluiter

Hoe kun je deze animaties in je werk met ouders en kinderen nu het beste gebruiken? Dat kun je lezen in deze korte handleidingen. Deze bevat handige tips zodat jouw steun aan jongeren en/of ouders nog effectiever wordt.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt, of heb je nog een vraag? Laat het hier weten, dan nemen we contact met je op.