Jongerentaskforce

Augeo Jongerentaskforce: Kieswijzer Veilig opgroeien

De Augeo Jongerentaskforce zet zich in voor de belangen van kinderen die thuis mishandeld of verwaarloosd worden. Vanuit eigen ervaring weten zee hoe ingewikkeld problemen in het gezin zijn en wat dat met een kind doet.

JongerenTaskforce

Een van de jongeren: ‘We schrikken dan ook als we merken dat kinderen geen stem hebben en er snel aan ze voorbij gegaan wordt. Iets wat veel te vaak voorkomt. Daarom zetten wij ons ervoor in dat kinderen veilig kunnen opgroeien en ontwikkelen. Dit is een van de rechten die kinderen hebben. Om ervoor te zorgen dat deze rechten worden nageleefd is het belangrijk dat er blijvende aandacht is voor kinderen in de samenleving, maar ook bij de overheid.’ 

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen worden er veel nieuwe plannen gedeeld. Op social media en talkshows horen we politici. Ze vertellen over nieuwe ideeën rond klimaat, wonen en corona. Opvallend genoeg wordt er weinig gedeeld over de zorg voor kinderen. De jongeren vinden het belangrijk dat er bij de verkiezingen ook aandacht is voor de belangen van kinderen in de knel. 

Daarom hebben wij de Kieswijzer Veilig opgroeien gemaakt. Met verschillende stellingen kun je kijken hoe de punten die jij belangrijk vindt bij de verschillende partijen terugkomen. Op basis hiervan rolt de politieke partij met dezelfde belangen eruit. Het doel van de kieswijzer is om je aan het denken te zetten en te laten zien wat de partijen in hun verkiezingsprogramma’s hebben opgenomen over veilig opgroeien. Wil je weten wat de Augeo Jongerentaskforce echt belangrijk vindt in de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling? Dat lees je in hun manifest.

 

Doe de Kieswijzer