1. Actueel
  2. Augeo Magazine - Gelijke kansen
Magazine

Augeo Magazine 27 - Gelijke kansen

Kinderen die thuis onveilig opgroeien blijken niet dezelfde kansen te hebben als kinderen uit andere gezinnen. De plek van iemands wieg kun je niet veranderen. Maar professionals kunnen wel een rol spelen in het opheffen van die ongelijkheid. Hoe? Daarover gaat het nieuwste nummer van Augeo Magazine.

Augeo Magazine Gelijke kansen

Bij gelijke kansen voor alle kinderen gaat het niet alleen om of je ouders arm of rijk zijn of hoog of laag op de sociale ladder staan. Dat speelt zeker mee. Maar het gaat ook om wel of niet opgroeien in een liefdevol en veilig gezin. We weten namelijk steeds beter dat kinderen die opgroeien met geweld, verwaarlozing of een opeenstapeling van problemen zoals armoede, werkeloosheid, verslavings- en psychiatrische problemen van ouders daar later in hun leven veel last van kunnen hebben. En dat dat invloed heeft op de kansen en mogelijkheden die zij later in hun leven krijgen.

Een kleine greep uit de artikelen:

  • Interview: ‘De eerste 1000 dagen van een kind zijn doorslaggevend’
    Tessa Roseboom (hoogleraar Vroege ontwikkeling en gezondheid) over hoe we ervoor kunnen zorgen dat kinderen die opgroeien in gezinnen met ernstige problemen, toch een veilige en liefdevolle start krijgen.
  • Reportage: ‘De School als veilig web rondom kinderen’
    Over een Tilburgse school met veel kinderen met taalachterstanden, armoede en een gebrek aan leerervaringen. De school haalde hulp binnen voor kinderen én de ouders.
  • Jongerenproject: ‘Maatschappelijke diensttijd geeft zelfvertrouwen
    Sociaal werker Sarina van la Parra vertelt over het project Time of Your Life en hoe ze daarmee ‘haar’ jongeren naar een betere toekomst begeleidt.
Lees het Augeo Magazine