Magazine

Themanummer: Kind & scheiding

Jaarlijks krijgen zo’n 80.000 minderjarige kinderen te maken met de scheiding van hun ouders. Bij 1 op de 5 gaat het om een complexe scheiding. Hoe kun je als professional deze kinderen en hun ouders zo goed mogelijk ondersteunen? De nieuwste editie van Augeo Magazine staat boordevol informatie, ervaringen en handige tips.

Kind en scheiding - Augeo Magazine

Wat kun je verwachten in dit themanummer? We geven een klein greep uit de artikelen.

  • In een dubbelinterview met klinisch pedagoog Liesbeth Groenhuijsen en orthopedagoog Rianne van Dijk vertellen zij over wat we weten over de gevolgen van een complexe scheiding op de kinderen. Niet de scheiding an sich, maar alles wat de kinderen daar rondom meemaken – de conflicten, interventie van hulpverleners, het proces met advocaten en allerhande praktische problemen tijdens en na de scheiding – bepalen volgens Groenhuijsen en Van Dijk de impact ervan.

  • Vanaf het moment waarop hun ouders besluiten om uit elkaar te gaan, breekt er voor kinderen vaak een emotionele periode aan. Hoe jij er als professional aan kan bijdragen dat kinderen zich gesteund en gehoord voelen lees je in de vorm van 8 tips.

  • Bij ouderverstoting is een kind vijandig tegenover een van de ouders, het weigert contact en laat daar geen schuldgevoelens over zien. Erna Janssen werkt veel met deze problematiek en vertelt erover in het magazine.

  • Hoe ervaren de kinderen een scheiding zelf? Natuurlijk is dat voor geen enkel kind hetzelfde. Judith (nu 21) vertelt haar verhaal over de vechtscheiding van haar ouders en over de rol van de hulpverleners die lange tijd niet naar haar luisterden.

Het complete nummer lezen?

Open  Augeo Magazine