1. Actueel
  2. Start Week tegen Kindermishandeling met Onderzoeksspecial Augeo Magazine
Magazine

Start Week tegen Kindermishandeling met Onderzoeksspecial Augeo Magazine

Van 14 tot en met 21 november is de tiende Week tegen Kindermishandeling. Augeo Foundation trapt af met een speciale onderzoeksspecial van Augeo Magazine, gemaakt samen met ZonMW. Wetenschappelijk onderzoek is van grote waarde voor het verbeteren van de aanpak van kindermishandeling. Maar wat kan jij – als professional – daar mee? In deze editie vertalen we onderzoeksresultaten naar jouw dagelijkse praktijk.

Start week tegen kindermishandeling, onderzoeksspecial Augeo Magazine

‘Praat met elkaar’ is het thema van deze belangrijke week. Daarover gaan ook meerdere artikelen. Zo overleggen zorg, hulpverlening, politie en justitie in Friesland samen met de gezinnen die het betreft over oplossingen voor hun ernstige geweldsproblemen. Dat doen ze al tien jaar. Wat is de meerwaarde hiervan en hoe doen ze dat dan precies?

Een ander onderzoek gaat in op de vraag: heeft ervaringsdeskundigheid meerwaarde in de jeugdzorg? Remy Vink van TNO onderzocht wat de meerwaarde kan zijn van persoonlijke nare jeugdervaringen bij professionals in hun werk. En orthopedagoog Sanne Cornelissen geeft haar persoonlijke visie op het gebruik van eigen ervaringen in je werk.

Nog zes artikelen over onderzoeken waar jij zelf wat aan hebt, lees je in het magazine.

Lees de onderzoeksspecial

 

Programma Week tegen kindermishandeling

Meer over de Week tegen Kindermishandeling en de activiteiten kun je op de website terugvinden onder activiteiten.

Wil je niks missen van wat Augeo doet? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, Augeo Magazine of volg ons op social media. Een van onze activiteiten in deze week is het webinar donderdag ‘Het vraagt lef om signalen van geweld te durven zien’.