Meldcode

De overeenkomst tussen hardlopen en de meldcode

Van herhalen en oefenen word je beter. Door regelmatig te trainen ─ of dat nou om de stappen van de meldcode gaat of om hardloopkilometers ─ bereik je een hoger niveau. Want ken jij die vijf stappen nog? En het afwegingskader? Gelukkig zijn er manieren om je kennis makkelijk op te frissen. Bijvoorbeeld door een herhaalcursus van Augeo te doen.

Cursus

Kennis en vaardigheden kunnen snel wegzakken. De Duitse psycholoog Hermann Ebbinghaus bewees in de negentiende eeuw al dat wanneer je informatie regelmatig herhaalt, dit een positief effect heeft op je langetermijngeheugen. De informatie blijft beter hangen. En zo werkt het ook met jouw kennis over de meldcode. Bij Augeo kun je op allerlei manieren kennis opdoen over de meldcode. De meldcode is een instrument dat je kan je helpen om zorgvuldig en stapsgewijs een signaal te onderzoeken, te onderbouwen –óf te verwerpen. En om vervolgens een keuze te maken om de meldcode af te sluiten óf hulp te organiseren en/of (ook) melding te doen. Je doet dit altijd samen met ouders en kinderen.

Herhalen, herhalen, herhalen

Of je nu werkt bij een kinderdagverblijf, als kindertandarts of bij een sociaal wijkteam, Augeo heeft voor jou een cursus op maat. Maar vergeet vooral de opfrismomenten en herhaalcursussen daarbij niet bijvoorbeeld voor de Kinderopvang of het Primair onderwijs. Deze cursussen blijven we ontwikkelen, zo kwam er onlangs een nieuwe herhaalcursus voor de ziekenhuizen en binnenkort verschijnen nieuwe herhaalcursussen voor huisartsen en het voortgezet onderwijs. Weten wat er voor jouw beroepsgroep mogelijk is qua scholing? Bekijk ons aanbod.

Iedere dag aandacht voor de meldcode

Een heel andere manier om je kennis op te frissen, is met een van onze apps. Hierbij krijg je iedere dag een tip, quizvraag of filmpje waarmee je info over de meldcode weer goed op je netvlies hebt. Leuk en laagdrempelig!

Download onze app

Ga je liever meer de diepte in? Neem dan een gratis abonnement op Augeo Magazine!