Aanpak kindermishandeling

Geweld(dad)ig Filmfestival - thema deskundigheidsbevordering

Het GEWELD(dad)IG Filmfestival is een online filmfestival tegen huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit jaar is het thema deskundigheidsbevordering. Het festival is voor professionals werkzaam in het domein van huiselijk geweld en kindermishandeling (onderwijs, zorg, gemeente, politie) en is gratis toegankelijk.

Bron: Geweldadigfilmfestival.nl

Van 21 t/m 30 november kun je films, documentaires en korte filmpjes bekijken. Ook zijn er interviews met experts waarbij je live kan meekijken en vragen kan stellen.

Zo kun je bijvoorbeeld de film Ma Vie De Courgette zien, over de tienjarige Icarus die wordt opgevoed door zijn alcoholistische moeder. Wanneer zij plotseling overlijdt, wordt hij in een tehuis geplaatst. Of de film Boys don't cry over de jonge transgender Brandon Teena (Hilary Swank).

Een van de documentaires is Als je eens wist. Na de spraakmakende reeksen over kindermishandeling en partnergeweld focust Hilde Van Mieghem in de derde reeks van Als je eens wist op een vorm van intrafamiliaal geweld waar zo mogelijk een nog groter taboe op rust: gewelddadig gedrag van kinderen tegen hun ouders.

Geweld(dad)ig Filmfestival bezoeken?

Meld je hier aan voor het filmfestival ›

Impressie van vorig jaar: