1. Actueel
  2. Wat als een vrijwilliger zich zorgen maakt over een kind?
Aanpak kindermishandeling

Wat als een vrijwilliger zich zorgen maakt over een kind?

Nationale Vrijwilligersdag

Professionals die werken met kinderen zijn verplicht te werken met een meldcode. Maar hoe zit het met vrijwilligers? Of zij nu actief zijn bij de volleybal, de judoclub, de scouting of de toneelvereniging, soms kunnen zij het vermoeden hebben dat er iets aan de hand is met een kind thuis. Wat kan een vrijwilliger doen als die zich zorgen maakt over de veiligheid van een kind?

Wat als een vrijwilliger zich zorgen maakt over een kind - coach met jonge voetballers

Speciaal voor vrijwilligers is de gratis online cursus ‘ Zorgen over een kind, wat nu?’. De cursus gaat in op het herkennen van signalen en wat je dan kunt doen.

Waarom een cursus voor vrijwilligers?

Uit een behoeftepeiling onder ruim 500 vrijwilligers blijkt dat meer dan 70% zich wel eens zorgen maakt over een kind, maar niet altijd weet wat te doen. Ze zien het als hun taak om actie te ondernemen bij een ‘niet pluis’ gevoel, maar geven ook aan dat lastig te vinden. 80% van de vrijwilligers heeft aangegeven hier graag meer over te willen leren. Deze reacties hebben als basis gediend voor de online cursus.

Vrijwilligerscursus volgen?

Gebruik de volgende link en maak een account aan: 'Zorgen over een kind, wat nu?' volgen.

Na het aanmaken van een account log je in op jouw leeromgeving en kun je beginnen met de cursus. Heb je al een account? Maak een nieuw account met een ander e-mailadres aan.