1. Actueel
  2. Gratis cursus – Steun aan vluchtelingenkinderen
Academy

Gratis cursus – Steun aan vluchtelingenkinderen

Momenteel zien we de eerste vluchtelingen vanuit Oekraïne in Nederland arriveren, waaronder kinderen. In korte tijd hebben ze zeer stressvolle gebeurtenissen meegemaakt. Iedereen die in zijn werk te maken heeft met deze kinderen of jongeren kan een zeer belangrijke rol voor ze spelen. De gratis cursus ‘Steun bieden aan vluchtelingenkinderen’ en andere materialen van Augeo Foundation kunnen professionals daarbij helpen.

vluchtelingenkinderen nieuws

Het zal je maar overkomen. Halsoverkop je huis moeten verlaten, terecht komen in een onbekend land, mensen die je niet verstaat, zonder vader en zonder je vriendjes. Logisch dat de kinderen enorm gestrest zijn. Zonder steun van een betrouwbare volwassene blijft het stressniveau in het lijf en in de hersenen van kinderen hoog: het gevoel dat er continue gevaar dreigt. Leerkrachten en docenten kunnen bijdragen aan de veerkracht en het herstel van kinderen. In samenwerking met andere organisaties heeft Augeo een online cursus ontwikkeld voor leerkrachten en docenten in het primair en voortgezet onderwijs die vluchtelingenkinderen in de klas krijgen. En met onze speciale campagne Expeditie Veerkracht helpen we de professionals om de kinderen nog beter te steunen.

Naar de gratis cursussen en modules

De vluchtelingencursus is gratis, maar je moet je wel registreren bij Augeo. Dat is gratis. De reden is dat de voortgang van de cursus wordt bijgehouden (de cursus is vrij lang) en zonder inlog, is dat niet mogelijk.

Heb je al een lidmaatschap? Neem dan contact op met jouw beheerder of organisatie om de cursus voor jou klaar te zetten. Of, registreer je met een ander e-mailadres.