1. Actueel
  2. Hoe versterk je op een effectieve manier de veerkracht van kinderen?
Academy

Hoe versterk je op een effectieve manier de veerkracht van kinderen?

Kinderen die lekker in hun vel zitten en blij zijn op school en daarbuiten, leren en functioneren beter. Kinderen die thuis onder stressvolle omstandigheden opgroeien, hebben daar iets meer steun bij nodig. Voor hen is het extra belangrijk dat je als leerkracht en pedagogisch medewerker helpt hun veerkracht te vergroten. Hoe je dat doet, daarover gaat de nieuwe online cursus: Veerkracht versterken.

PO&BSO cursus veerkracht versterken

Veerkracht is geen vaststaande eigenschap die kinderen wel of niet hebben, maar ontwikkelt zich in relatie met andere kinderen en met betrouwbare volwassenen. Als kinderen veerkrachtig zijn, kunnen zij beter met tegenslag en stres omgaan, zitten lekkerder in hun vel en functioneren beter op school en de BSO. De cursus ‘Veerkracht versterken’ is ingedeeld in vier thema’s die samenhangen met het versterken van veerkracht van kinderen: sociale omgeving, positief zelfbeeld, omgaan met gevoelens en problemen oplossen. Zo leer je bijvoorbeeld over hoe jij een betrouwbare volwassene kunt zijn. Of hoe je een kind helpt positief te denken: over zichzelf, over anderen en de wereld om hen heen.

Verder bevat cursus korte uitleg-video’s, praktische oefeningen en veel voorbeelden van hoe je dit dan toepast met de kinderen op de groep.

Cursus bestellen?

Meer informatie over de cursus of hoe je hem kan bestellen, vind je hier: PO & BSO: Veerkracht versterken.

Heeft jouw organisatie een lidmaatschap? Informeer dan bij je beheerder of deze cursus al onderdeel van het lidmaatschap is.

Werk je niet in het onderwijs of de kinderopvang maar wil je wel meer leren over veerkracht? Doe dan onze mini-cursus ‘Visie op veerkracht’.