1. Actueel
  2. Article
Magazine

‘Ik had het gevoel dat ik als kind werd opgegeven’

Voor de nieuwste editie van Augeo Magazine vroegen we ‘onze’ jongeren van de Jongerentaskforce wat alle professionals die werken met kinderen móéten weten over kindermishandeling? De boodschap van de jongeren: zie ons, hoor ons en help ons! En juist nu, met de noodkreten vanuit jeugdzorg- en bescherming, is dit belangrijker dan ooit.

Augeo Magazine 24 - Door de ogen van jongeren

De jongeren, die zelf ervaren hebben hoe het is om in een onveilige situatie op te groeien, vertellen over kleine dingen die het verschil hebben gemaakt in hun jeugd, over hoe ze hun nare ervaringen op een positieve manier kunnen inzetten, over het belang om politici en bestuurders te inspireren en te informeren. Een van de jongeren zei: ‘Weet je wat ik misschien wel het allermoeilijkst vond? Het gevoel dat je als kind, als jongere met zulke ervaringen, wordt opgegeven. Door de hulpverlening, maar ook door de maatschappij. Het gevoel dat geen enkele hulp kan opboksen tegen het klimaat waarin je bent opgegroeid. Hoe kan ik dan hoop houden en geloven dat ik ooit een goed functionerende volwassene word?’

Deltaplan Jeugd

Het is niet voor niets dat Augeo Foundation samen met meer dan 60 bedrijven, kennisinstellingen, fondsen en maatschappelijke organisaties hulp aanbieden aan het kabinet bij de opstelling en implementatie van het Deltaplan Jeugd. De Alliantie Deltaplan Jeugd levert zelf concrete plannen vanuit het veld aan. En wil focussen op ondersteuning voor jeugd op korte en lange termijn in de meest kwetsbare wijken in Nederland. De stem van de kinderen en jongeren zelf is daarin onmisbaar.

Augeo Magazine #24 - Door de ogen van jongeren

De leden van de Augeo Jongerentaskforce hebben ervaring met een onveilige thuissituatie. Voor deze editie vroegen we aan hen: wat vind je dat alle professionals die werken met kinderen móéten weten over de aanpak van kindermishandeling? Hun antwoorden lees je terug in deze editie.

Open Augeo Magazine