1. Actueel
  2. Magazine over de rol van de huisartsenzorg bij kindermishandeling
Aanpak kindermishandeling

Magazine over de rol van de huisartsenzorg bij kindermishandeling

Soms vermoed je als huisarts, praktijkondersteuner, triagist of huisartsassistent dat het in een gezin niet goed gaat. Om signalen te interpreteren en actie te ondernemen, is samenwerking broodnodig. Niet alleen binnen, maar ook buiten de huisartsenpraktijk, met wijkteam, school, Veilig Thuis, JGZ en anderen. De speciale huisartsenspecial van Augeo Magazine biedt hiervoor inspiratie en tips en achtergrondinformatie.

Special Huisartsenzorg Augeo Magazine

Klopt het dat huisartsen signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld over het hoofd zien? Feit is dat het meldingspercentage bij Veilig Thuis door huisartsen laag is. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat ze niet signaleren of niets doen. Hoe zit dat precies? En welke rol speelt de professional in de huisartsenpraktijk als het bij een gezin thuis niet goed gaat? Hoe kan je beter samenwerken, binnen de praktijk of bijvoorbeeld met Veilig Thuis?

De huisartsenzorg-special van Augeo Magazine staat vol met interviews, bijvoorbeeld over het herkennen van letsel bij kinderen, of over epigentische verandering na kindermishandeling. Ted Kloosterboer werd als kind seksueel misbruikt, wat zijn de gevolgen daarvan? Of, wat kan een doktersassistent of triagist doen vanuit zijn of haar functie en expertise? Kortom, een magazine boordevol inspirerende, informatieve en praktische artikelen.

Lees het magazine