Magazine

Nieuw! Online magazine: Lesgeven over huiselijk geweld

Het nieuwe Meldcode Magazine is speciaal voor docenten in het beroepsonderwijs. Het gaat over lesgeven over huiselijk geweld. Hoe geef je inspirerend les over dit lastige, maar zo ontzettend belangrijke thema? Juist docenten kunnen hierbij echt een verschil maken voor de toekomstige professionals.

Beroepsonderwijs

In het gratis magazine van Augeo Foundation vind je tips en informatie over dit gevoelige onderwerp. Je leest over de dubbelrol als docent. Ook vind je allerlei lesmaterialen om meteen te gebruiken. Docenten vertellen hoe zij lesgeven over het thema. Maar ook een interview met een student, hoe heeft zij les gekregen over dit thema? Is het blijven hangen? Kortom, een magazine vol tips en inspiratie.

Lees het Meldcode Magazine

Tipje van de sluier

In het magazine hoor en zie je diverse docenten over hun aanpak. Bijvoorbeeld Steffi Nikolic. Steffi is docent pedagogisch werk aan de Gilde School voor Pedagogiek Roermond. Zij vertelt in het magazine: ‘Praktijkvoorbeelden vanuit de jeugdzorg, de kinderopvang en het onderwijs maken veel indruk. Er is vaak een mooie wisselwerking tussen ons als opleiding en de praktijk. Onze studenten nemen tijdens een stage bijvoorbeeld het signalenspel mee naar een teamvergadering, en voeden ons omgekeerd met voorbeelden van de werkvloer om van te leren.’