Meldcode

Slimme onderwijsprofessionals blijven kennis over veiligheid en pesten herhalen

Van 27 september t/m 1 oktober is de Week tegen Pesten. Docenten, mentoren en zorgcoördinatoren spelen een enorm belangrijke rol in het leven van jongeren. Veiligheid is de basis voor hun ontwikkeling. Maar staat dit onderwerp (hoog) op de agenda van de school? En weten onderwijsprofessionals nog precies hoe het ook al weer zit met de stappen van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling?

Docent geeft les

Kennis en vaardigheden kunnen snel wegzakken. Herhalen is daarom enorm belangrijk. Speciaal voor professionals in het voortgezet onderwijs heeft Augeo Foundation daarom een nieuwe module voor herhaling van de meldcode. In een uur heb je de kennis weer goed op het netvlies en weet je wat je kan doen en betekenen voor ‘jouw’ jongeren.

(Cyber)pesten

Naast die herhaalmodule heeft Augeo een uitgebreid pakket aan cursussen die op maat gemaakt zijn voor het voortgezet onderwijs. Twee daarvan zijn gericht op pesten: Cyberbesten en de module Sociale veiligheid en de aanpak van pesten. Wat zijn de kenmerken van pestgedrag? Wat zijn de gevolgen van pesten? Wat kan jij doen en hoe dan?

Bekijk de demo