Magazine

Veerkracht-special: 8 artikelen over onderzoek, ervaringen en wat jíj kan doen

Stress en tegenslag horen bij het leven. Wie van jongs af leert daar goed mee om te gaan, ontwikkelt veerkracht. Kinderen die thuis onveilig opgroeien hebben er extra steun en begeleiding bij nodig – van een betrouwbare volwassene. Hoe je dat doet? Daarover gaat de nieuwste editie van Augeo Magazine.

Augeo Magazine 26 - Veerkracht

In de veerkracht-special lees je onder andere meer over:

  • Onderzoek:
    Jessica Vervoort en Femke Scheffers doen onderzoek naar veerkracht na ingrijpende jeugdervaringen. Is er een verband tussen de veerkracht van een ouder en de ontwikkeling van zijn of haar kind? En welke rol speelt de samenleving?
  • Reportage:
    De Nicolaasschool in Rotterdam zet vol in op veerkracht en welbevinden van de leerlingen, maar zeker óók van het team zelf. Hoe doen ze dat en wat is het effect?
  • Ervaringsverhaal:
    Robijn (26 jaar) groeide op met een vader die psychisch ziek was. Wat betekende dat toen, en wat betekent dat nu voor haar?

Verder verdiepen?

In dit magazine kun je veel lezen over veerkracht en hoe je kinderen en volwassenen kunt ondersteunen bij het vergroten van hun veerkracht. De redactie geeft ook handige tips voor als je nog meer wil weten.

Lees Augeo Magazine