Aanpak kindermishandeling

Webinar Kindermishandeling signaleren en aanpakken

De gevolgen van kindermishandeling – zowel fysiek als emotioneel – zijn niet te onderschatten. Toch durven professionals soms niet te melden en laat de hulp vaak te wensen over. Wat werkt wel? Op donderdagavond 27 mei geven Roely Drijfhout en Marga Haagmans van Augeo een VROEG-webinar over dit actuele onderwerp.

27 Mei Webinar Kindermishandeling signaleren en aanpakken

We weten steeds meer over zowel de risicofactoren en signalen van kindermishandeling, en ook over de hulp die nodig is. Hoe kan het dan dat professionals in de eerste lijn en in kinderopvang en onderwijs toch vaak te lang wachten met aan de bel trekken? Hoe kunnen we voorkomen dat gezinnen weer uit beeld verdwijnen? En wat is er nodig om te voorkomen dat het geweld zich herhaalt?

Dit is de rode draad van het webinar op 27 mei dat wordt georganiseerd door VROEG – Kennisplatform Jonge Kind. Het is bedoeld voor alle professionals die werken in de geboortezorg of met baby’s, peuters of kleuters en hun ouders. Aan de hand van de vele onderzoeksgegevens nemen Roely en Marga je mee naar wat je belemmert om te melden en gaan ze in op de vraag waarom het toch niet lukt om te zorgen dat het thuis weer veilig wordt voor iedereen. Verder gaan de sprekers in op wat hulp effectief maakt zodat geweld stopt.

Doe en denk mee over hoe we de wereld veiliger kunnen maken voor jonge kinderen en hun ouders!

Deelnemen aan het webinar?

Datum: donderdagavond 27 mei 2021
Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur
Prijs: € 30,- (incl. BTW)

Meld je aan voor het webinar

Aanmelden

De sprekers

Marga Haagmans

Voorzitter van de vakgroep en verantwoordelijk voor onderzoek en innovatie. Ze heeft op verschillende plekken in de (jeugd)gezondheidszorg gewerkt aan het op de agenda zetten van het thema ‘veiligheid voor kinderen’.

Roely Drijfhout

Inhoudsdeskundige bij Augeo en verantwoordelijk voor de inhoud van de producten voor professionals. Ook zij is al jarenlang betrokken bij het thema kindermishandeling, onder andere vanuit het AMK.