Als medewerker van de ambulancedienst kom je veel bij mensen thuis. Soms kun je dan het vermoeden krijgen dat er iets ‘niet pluis’ is. Dat er misschien sprake is van een onveilige situatie. Je komt bijvoorbeeld in een verwaarloosde woning, ziet ouders die verslaafd zijn of kinderen die midden in de nacht nog op zijn.
Maar welke signalen duiden eigenlijk op kindermishandeling, verwaarlozing of huiselijk geweld? En wat moet je doen als je vermoedt dat iemand mishandeld of verwaarloosd wordt?
Met het online lesmateriaal van Augeo academy leer je kindermishandeling en huiselijk geweld herkennen en te handelen volgens een meldcode.
Online curussen

Cursusaanbod

Voor de ambulancediensten heeft Augeo academy een op maat samengesteld lidmaatschap. Met dit lidmaatschap krijg je toegang tot online cursussen over diverse onderwerpen en het online Augeo magazine. Bekijk de cursussen

Demo bekijken

Bekijk een demo

Bekijk een online demo van een cursus voor de ambulancedienst om een indruk te krijgen van de inhoud. Bekijk demo

Steun van een volwassene

Prijzen en bestellen

Wil je weten wat de kosten zijn? Of heb je je keuze al gemaakt en wil je een lidmaatschap aanvragen? Meer informatie

Meldcode, afwegingskader

Meldcode

De meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling helpt jou als professional zorgvuldig te handelen. De 5 stappen geven precies aan wat je moet doen als je vermoedt dat een kind thuis in de knel zit. Lees meer

Meer weten over de mogelijkheden van Augeo academy? Neem contact met ons op