Als medewerker in de jeugdzorg werk je met kinderen en jongeren die in moeilijke omstandigheden opgroeien. Denk bijvoorbeeld aan: Ouders kunnen de opvoeding niet aan of gaan scheiden; het kind heeft gedragsproblemen; ouders en kinderen kunnen niet goed met elkaar overweg. Kortom, er kan van alles aan de hand zijn. De kans dat het kind in een onveilige situatie opgroeit is groot.

Hoe weet je nou of een situatie echt zorgwekkend is? Hoe spreek je ouders daarop aan? En wat moet je doen als je denkt dat een kind thuis echt niet veilig is? Door middel van extra onderzoeken en informatie bieden wij extra handreikingen als je werkzaam bent in de Jeugdzorg. Daarnaast biedt de Augeo Academy online lesmateriaal, zodat jij als zorgprofessional kindermishandeling en huiselijk geweld leert herkennen en te handelen volgens een meldcode.

Hoe helpt Augeo de jeugdzorg?

Hoe meer kennis je hebt over kindermishandeling en huiselijk geweld hoe beter je signalen herkent en weet wat je kan doen voor een kind. 

Je kunt kiezen op welke manier jij, of beter nog het hele team, je kennis wil bevorderen over dit thema en zo echt het verschil kan maken voor een kind.

Wat vinden jeugdzorgmedewerkers van onze scholing?

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt, of heb je nog een vraag? Laat het hier weten, dan nemen we contact met je op.