Augeo Actueel

 
Vragenlijst om erachter te komen hoe het thuis gaat

Coronatijd. Hoe kom je er nu achter hoe het bij een kind thuis gaat? Wat gaat er wel goed en wat niet? Hoe kijk je samen of er oplossingen te bedenken zijn voor problemen die zich voordoen.

20 april 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Dit kunnen werkgevers doen bij het signaleren van huiselijk geweld

Misschien heb je het gelezen: door de coronamaatregelen is de kans op huiselijk geweld groter. Ook jouw medewerkers blijven waarschijnlijk (meer) thuis. Dat kan ertoe leiden dat de spanningen tussen gezinsleden hoger oplopen dan normaal. Wat kun je als werkgever doen als je vermoedt dat bij een werknemer thuis de stress te hoog oploopt en ontaardt in ruzie en geweld?

9 april 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Gelukkig lette de buurvrouw op

Bijna iedereen blijft zoveel mogelijk binnen. Ook veel jeugdhulpverleners werken vanuit huis. Afspraken bij de gezinnen thuis zijn gecanceld. Terwijl juist nu spanningen hoog op kunnen lopen. De kans op huiselijk geweld is daarmee ook groter.

8 april 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Juist nu bellen met je studenten

‘Yes, geen school,’ dachten veel studenten. Maar nu blijkt: geen stage, geen bijbaantje, geen sport, niet chillen met vrienden, kortom geen sociaal leven meer. De hele dag thuiszitten. Als het thuis niet fijn is, is dat helemaal een ramp. Als docent in het beroepsonderwijs kan je een belangrijke rol spelen voor deze jongeren.

7 april 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Corona sluit scholen maar online pesten gaat onverminderd door

De scholen zijn dicht en gezinnen moeten zoveel mogelijk thuisblijven. Meer dan ooit communiceren we via onze devices. Kinderen en jongeren appen, tiktokken en instagrammen er op los. Online pesten gaat daarmee onverminderd door. 

1 april 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Welke kinderen zijn thuis onveilig?

Door het hele land nemen gemeenten initiatief om kinderen op te vangen voor wie thuis geen veilige basis is.

27 maart 2020, Mariëlle Dekker Lees meer
 
In Zeist kunnen kwetsbare kinderen toch naar school

Hoe ondersteunen we kwetsbare kinderen zonder veilige thuissituatie nu ze niet naar school of opvang kunnen? Al vóór de kabinetsbrief van minister Slob uit ging, was de gemeente Zeist hard bezig met een oplossing.

26 maart 2020, Annemarie van Dijk Lees meer
 
Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis

Door het coronavirus zitten alle kinderen en gezinnen noodgedwongen thuis. De structuur van school is weggevallen en daarmee ook de sociale contacten. Dat kan zorgen voor spanningen. Voor kinderen die thuis niet veilig zijn, is deze situatie nog moeilijker. Voor hen is school de veilige haven. De enige plek waar ze even ‘vrij’ zijn van alle problemen thuis.

24 maart 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Omgaan met corona stress voor kinderen

Stress hoort bij het leven en betekent eigenlijk gewoon: ‘spanning’ of ‘druk’. Misschien voel je je door corona en omdat je veel thuis moet zijn meer gespannen dan anders. 

24 maart 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
6 Tips: Hoe voorkom je als ouder dat stress thuis teveel wordt?

Gedwongen thuiszitten door het coronavirus kan flink stressvol zijn als ouder. Hoe voorkom je dat spanningen in het gezin te hoog oplopen en escaleren in ruzies en slaan? 
 

24 maart 2020, Edith Geurts Lees meer
thuis een risico?
 
Als samen thuis zijn een risico kan zijn

Er is een toegenomen risico op kindermishandeling nu kinderen en ouders gedwongen samen thuis moeten blijven.

24 maart 2020, Marjan Torie, beleidsadviseur Kentalis Lees meer
 
Aan alle jeugdwerkers: bedankt!

In deze tijd van collectieve stress is er een extra risico op huiselijk geweld en kindermishandeling.

23 maart 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Drie tips om met angstige kinderen te praten over corona

De scholen zijn dicht, mensen werken thuis, we houden anderhalve meter afstand. Voor volwassenen zijn het al rare en spannende tijden. Maar hoe zit het met kinderen? Hoe leg je hen uit wat er aan de hand is?

18 maart 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Wat doet stress met een kind?

Deze animatie geeft uitleg over de impact van stress op het kinderbrein. En hoe je kinderen helpt met stress om te gaan.

12 maart 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Hoe herken je verwaarlozing?

Verwaarloosde kinderen worden niet alleen door hun ouders, maar ook door professionals over het hoofd gezien. Hoe herken je verwaarlozing? En hoe voorkom je ernstige schade bij kinderen? Je leest er alles over in deze nieuwe editie van Augeo magazine.

10 maart 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Arme kinderen doen niet mee

Armoede is geen oorzaak van kindermishandeling, maar armoede is wel een risicofactor. Stress en onmacht kunnen zich uiten in huiselijk geweld of kindermishandeling. Daarom is het goed dat jij als professional armoede herkent en alert bent. Hoe herken je armoede? En wat kun je doen?

4 maart 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Hoe willen jongeren betrokken worden in hun proces met Veilig Thuis?

Hoe willen jongeren betrokken worden in hun proces met Veilig Thuis? Die vraag werd door leden van de Jongerentaskforce onderzocht. Daarvoor gingen ze met jongeren zelf in gesprek.

27 februari 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Huiselijk geweld op tv

Er zijn twee nieuwe tv-programma’s over kindermishandeling en huiselijk geweld: de documentaire-reeks ‘Als je eens wist’ en de serie ‘Olcay & huiselijk geweld’. Heftige programma’s voor een breed publiek.

25 februari 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Wat doen we aan wachtlijsten in de Jeugdzorg?

Fleur zit in de Jongerentaskforce van Augeo Foundation. Zij had als kind te maken met jeugdzorg, en heeft nu als derdejaars student Social Work opnieuw te maken met jeugdzorg. Ze schreef een brief aan Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, én kreeg antwoord. Dat kun je lezen in Libelle. Maar wat vindt ze eigenlijk van de reactie van minister De Jonge?

17 februari 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Inspectieonderzoek overlijden 8-jarig meisje

De Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling en de kindcheck werden niet goed toegepast, zeggen de inspecties. Het advies is om altijd een kindcheck te doen bij gezinsproblemen die van invloed kunnen zijn op veiligheid van kinderen.

13 februari 2020, Augeo Foundation Lees meer
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
Pagination.cshtml