Augeo Actueel

 
Praten met ouders over je zorgen

Een vrolijk meisje uit je groep is sinds kort heel stil. Het viel je ook op dat ze blauwe plekken op haar bovenarm heeft. Je hebt het gevoel dat er iets niet klopt en wil erover praten met de moeder. Maar hoe doe je dat?

3 december 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Steun op school én in de maatschappelijke opvang

Tilburg is de eerste gemeente in Nederland waar de maatschappelijke opvang (SMO Traverse) intensief gaat samenwerken met het onderwijs. Kinderen die met hun ouders in de maatschappelijke opvang terechtkomen krijgen nu passende steun, op school én in de opvang.

25 november 2019, Augeo Foundation Lees meer
Jeugdjournaal
 
Jeugdjournaal: luister eens naar mij

Het is feest! Op 20 november vieren we voor de dertigste keer de internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Volgens het kinderrechtenverdrag hebben alle kinderen het recht om veilig en gezond op te groeien. En ook dat kinderen een stem hebben. Luister maar eens naar Myrthe.

20 november 2019, Augeo Foundation Lees meer
Gratis Kinderopvang Magazine 2019 Wat doe jij
 
Wat doe jij?

In de Week tegen de Kindermishandeling verschijnt het magazine Wat doe jij?. Deze special is gemaakt voor pedagogisch medewerkers en gastouders. Het tijdschrift staat boordevol tips, achtergrond en inspiratie voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvang.

19 november 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
30 dagen kindermishandeling top-of-mind

In de week tegen kindermishandeling is er de nieuwe app. Dertig dagen lang krijg je iedere dag een tip of vraag die te maken heeft met kindermishandeling. Zo blijf je alert op de signalen. Er zijn drie varianten van de app. Voor professionals in de zorg, in het onderwijs en in de kinderopvang.

18 november 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
'Als het verleden bitter is'

Op 11 november was er een rondetafelgesprek over het eindrapport van Commissie De Winter. Experts en jeugdzorginstellingen spraken met elkaar over het rapport ‘Onvoldoende beschermd, geweld in de Nederlandse jeugdzorg van 1945 tot heden’ dat op 12 juni verscheen. Uit het onderzoek is gebleken dat kinderen die verbleven in jeugdzorginstellingen of pleeggezinnen, onvoldoende waren beschermd tegen fysiek, psychisch en seksueel geweld. Een blog hierover van Evelijn Zandberg van de Augeo Jongerentaskforce.

18 november 2019, Evelijn Zandberg Lees meer
 
Gevallen of geduwd?

Elk jaar belanden er meer dan 100.000 kinderen na een ongeval in of rond het huis bij de Spoedeisende Hulp. Maar was het echt een ongelukje? Of is er meer aan de hand? Hoe signaleer je kindermishandeling of huiselijk geweld? Waarom is dat belangrijk en heeft het zin?

15 november 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Pleegouders in het zonnetje

Vorige week was er enorm veel aandacht voor de pleegzorg. En terecht. Want 22.000 kinderen in Nederland kunnen niet thuis wonen. Pleegouders zijn daarom hard nodig. Mede door goede online scholing staan pleegouders nog steviger in hun schoenen.

11 november 2019, Annemieke Wolff Lees meer
 
Recordaantal cursussen

Of je nu arts bent, pedagogisch medewerker of leerkracht, je bent verplicht te werken met een meldcode. Steeds meer professionals volgen scholing over de meldcode. En dat heeft effect!

5 november 2019, Augeo Foundation Recordaantal professionals leert over de meldcode
 
Online cursus voor leerkrachten van gevluchte kinderen in Duitsland

Vluchtelingenkinderen hebben in hun land en tijdens de vlucht vaak van alles meegemaakt. Hoe ga je als leerkracht om met deze kinderen? De vluchtelingenproblematiek speelt niet alleen in Nederland. Daarom deelt Augeo de kennis nu met Duitsland, zodat ook leerkrachten daar gerichte steun kunnen bieden.

30 oktober 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Gratis magazine voor de kinderopvang: schrijf je nu in!

De kinderopvang krijgt een cadeautje! Speciaal voor hen maken we een gratis magazine. Het magazine is een mooie verzameling van kennis en ervaringsverhalen.

29 oktober 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Kindermishandeling nog te weinig herkend

Screeningstools om kindermishandeling te herkennen worden in Nederlandse ziekenhuizen steeds meer gebruikt. Natuurlijk is zo'n vragenformulier geen garantie om elke vorm van huiselijk geweld te ontdekken. Maar het maakt het proces makkelijker. Hoe gaat dat eigenlijk in de rest van Europa? Augeo en Erasmus MC hebben het onderzocht.

24 oktober 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Workshop Versterken van Veerkracht raakt

Theorie en praktijk ontmoeten elkaar in deze workshop. Roely Drijfhout, inhoudsdeskundige van Augeo Foundation en Danny Dijkhuizen, ervaringsdeskundige, oprichter van Kids4Dreams en ambassadeur van Augeo Foundation nemen je mee in de wereld van het kind. Het kind waarbij het thuis misgaat.

23 oktober 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Sst, wat thuis gebeurt is geheim

'Over sommige geheimen moet je praten.’ Misschien herinner je je deze ijzersterke slogan van de landelijke campagne uit 1991/1992 nog, gericht op kinderen die het slachtoffer zijn van mishandeling, verwaarlozing of seksueel misbruik.

15 oktober 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
'Docenten maken het verschil'

Drie scholen, drie keer Augeo. Bij elke nieuwe werkgever neemt Antoinette Scheffers de online trainingen van Augeo mee naar binnen.

10 oktober 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Hoe word ik een steunfiguur?

Sommige kinderen leven 24-7 in spanning, angst en onzekerheid. Kinderen die bijvoorbeeld verwaarloosd of mishandeld worden of opgroeien met een ouder die ernstig verslaafd is. Hoe kun jij als leerkracht deze kinderen helpen in de klas?

1 oktober 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
UNICEF en Augeo samen op Sint Maarten

UNICEF en Augeo Foundation werken samen aan betere kinderbescherming op Sint Maarten. Vandaag is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Samen gaan ze het signaleren en aanpakken van geweld tegen kinderen verbeteren.

26 september 2019, Mariëlle Dekker en Andrea Smits Lees meer
 
E-learning Augeo Foundation nu ook in Suriname

Net zoals in Nederland, krijgen in Suriname veel kinderen te maken met mishandeling.

24 september 2019, Maartje Schouten en Andrea Smits Lees meer
 
'Zo willen we het taboe doorbreken'

Opgegroeid tussen verschillende culturen heb ik geleerd hoe verschillend er in gezinnen met elkaar wordt omgegaan en wat voor rijkdom het oplevert om te verbinden met mensen. Toch brengt dat niet altijd even leuke taferelen met zich mee. In mijn omgeving zag en zie ik nog steeds veel kinderen en jongeren voor wie het niet vanzelfsprekend is om veilig op te groeien.

23 september 2019, Naima Dhawtal Lees meer
 
'Als ik bij mijn moeder was, vond ik het zielig voor mijn vader dat hij ons zo weinig zag.'

Tatum Dagelet (41) was een kleuter toen haar ouders uit elkaar gingen. Haar vader zag ze daarna veel minder; haar moeder bleef somber. Het bracht Tatum in een loyaliteitsconflict.

13 september 2019, Deborah Ligtenberg Lees meer
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
 23. 23
 24. 24
 25. 25
 26. 26
Pagination.cshtml