Augeo Actueel

 
Bijna de helft van de kinderen kreeg geen hulp

Anderhalf jaar lang zijn gezinnen die gemeld waren bij Veilig Thuis gevolgd. Bij ruim vijftig procent van de gezinnen was de thuissituatie anderhalf jaar na de melding, nog alles behalve veilig. Volgens ouders en kinderen heeft bijna de helft van de kinderen geen hulp gekregen, en dertig procent ervaart ook geen enkele steun. ‘Terwijl deze kinderen zodanige problemen hebben dat hulp hard nodig is.’

12 november 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Snel steun op scholen na huiselijk geweld - nu ook in Huizen

Kinderen die thuis geweld meemaken kunnen eerder steun en hulp krijgen van hun leerkracht. Door Handle with Care is er – binnen 24 uur na ernstig huiselijk geweld ─ steun op school voor het kind. Deze snelle steun in een vertrouwde omgeving is van grote waarde voor het kind. De gemeente Huizen is de vijfde gemeente die met Handle with Care start.

5 november 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Nieuw! Kind Centraal app

Vijftien dagen lang, tips, informatie of iets om over na te denken. Heb je vermoedens van kindermishandeling? De Kind Centraal app helpt je om het kind nog beter te betrekken.

2 november 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Pleegouders zetten kinderen centraal

Soms kunnen kinderen niet bij hun ouders wonen, omdat het opgroeien of opvoeden daar niet goed gaat. 22.000 kinderen in Nederland wonen in een pleeggezin. Soms logeren kinderen af en toe een weekend bij pleegouders. Vaak wonen kinderen zeven dagen in de week in een pleeggezin. Nieuwe pleegouders zijn hard nodig.

27 oktober 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Inspirerende verhalen

Sommige verhalen over de aanpak van kindermishandeling moet je vaker lezen om de betekenis ervan helemaal te kunnen doorgronden. Daarom lees je in deze editie acht interviews die we eerder publiceerden, maar die zo belangrijk zijn dat we ze nogmaals onder je aandacht willen brengen - aangevuld met up-to-date informatie.

23 oktober 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Nieuw! Levenskunde op scholen

Hoe ga je om met spanning, angst en onzekerheid? Dat leer je bij het vak Levenskunde. Door deze lessen kunnen kinderen hun veerkracht verder ontwikkelen.

21 oktober 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Webinar: Praten met kinderen als je je zorgen maakt

Praten met kinderen over hun onveilige situatie thuis kan ingewikkeld zijn. Je wilt het kind niet verder klem zetten of onnodig belasten. Tegelijkertijd wil je zijn mening horen en heb je informatie nodig om een goede inschatting te maken over wat het kind nodig heeft. Hoe?

19 oktober 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
‘Ik was vaak boos. Dan deed ik dingen die niet mochten’

Iedere jeugdzorgprofessional heeft ze, verhalen uit het hart. Verhalen over dat ene kind of die ene jongere die ze nooit vergeten zijn. Een van de verhalen gaat over Lucien, die als zesjarig jochie bij Jeugdzorg Friesland kwam en daar ruim twee jaar bleef.

14 oktober 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Boekjes helpen kinderen van ouders met een psychisch probleem of verslaving

In Nederland hebben gemiddeld vijf kinderen per schoolklas een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen. Ieder jaar zijn dat zo’n 577.000 kinderen. Deze kinderen vinden het vaak lastig om over de situatie thuis te praten. De nieuwe informatieboekjes van het Trimbos-instituut kunnen daarbij helpen.

8 oktober 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Hoe maak je een kind duidelijk wat er gaat gebeuren?

In de tweede challenge van Kind Centraal zie je een animatie met huisarts Anneke. Ze praat met het meisje Maartje. Al snel blijkt er meer aan de hand te zijn dan alleen een zere knie. Kijk hoe het gesprek verloopt. Zou jij het ook zo aanpakken? Door de vragen en stellingen in de animatie, sta je stil bij jouw eigen aanpak en krijg je handige tips.

6 oktober 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
'In een gesprek met een kind laat ik nooit mijn emoties merken'

Stel: Je maakt je zorgen. Je vermoedt dat een kind thuis niet veilig is en wilt daarover praten. Laat je jouw emoties zien in dit gesprek met het kind, of niet? Dat vroegen we in de eerste challenge van Kind Centraal.

29 september 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Wat doe jij als je je zorgen maakt om een kind?

Stel, je maakt je zorgen over een kind. Over zijn of haar veiligheid of welzijn. Het is dan belangrijk dat je het kind duidelijk maakt dat je je zorgen maakt. Maar, hoe dan precies? In de eerste challenge van Kind Centraal zie je hoe vijf professionals dit doen. En jij? Doe je al mee ook mee met Kind Centraal?

28 september 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
‘Je wilt als kind écht weten waar je aan toe bent’

Schrijf je nu in voor Kind Centraal! Tenminste, als jij kinderen écht wil betrekken als je het idee hebt dat kinderen thuis niet veilig zijn. Daar komt namelijk meer bij kijken dan praten alleen. Bij Kind Centraal krijg je in zes weken, zes challenges waarbij je test en leert hoe jij als professional kinderen nog beter kunt betrekken.

22 september 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
10.000 kwetsbare kinderen beleefden ontspannend dagje uit

Niet voor ieder kind is een ontspannen vakantie weggelegd. Maar dankzij het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis konden 10.000 kinderen een ontspannend dag je uit beleven. Het Crisisfonds is een gezamenlijk initiatief van Stichting Kinderpostzegels, Augeo Foundation en Stichting Het Vergeten Kind. Mede dankzij grote bijdragen van organisaties en vermogensfondsen hielpen zij kort na het uitbreken van de coronacrisis bijna 35.000 kwetsbare kinderen met steun in de vorm van spel- en leermaterialen. In de zomer werd dat voortgezet met ontspannende uitjes.

22 september 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Hoe blijf je alert op signalen van kindermishandeling?

Recent is de wet Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling geëvalueerd door de overheid. Daaruit blijkt dat kennis over de meldcode snel wegzakt als deze niet in de praktijk wordt toegepast.

15 september 2020, Augeo Foundation Lees meer
Zomerkansen  
Improviseren in Ibiza-style

Het weer zit een beetje tegen, maar de kinderen die de zomeractiviteiten in Nissewaard bezoeken, zijn al gauw in ontspannen vakantiestemming. Al dansend leren ze elkaar kennen. Wie weet keren de nieuwelingen in de toekomst terug voor de knutselmiddagen in het wijkcentrum.

10 september 2020, Annette Wiesman Lees meer
 
Nieuw! Kind Centraal: zes challenges voor professionals

Het lijkt zo logisch. Om bij vermoedens van kindermishandeling ook de kinderen zelf te betrekken. Natuurlijk doe je dat. Toch blijkt dit in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wat zeg je dan tegen het kind? En waarom ervaren kinderen zelf vaak dat ze helemaal niet betrokken worden?

3 september 2020, Augeo Foundation Lees meer
Zomerkansen  
'We geven jongeren veel eigen verantwoordelijkheid'

Jongeren die kinderen helpen en zo ook zichzelf helpen. Tijdens de zomeractiviteiten in Arnhem is er veel aandacht voor jongeren in wijken als Presikhaaf, Geitenkamp en Klarendal. ‘We zien verlegen meisjes de wijk in gaan om zelf activiteiten te organiseren.’

3 september 2020, Annette Wiesman Lees meer
Zomerkansen  
Typhoon motiveert jongeren: 'Maak je doelen concreet'

Voor Nieuwegein zijn de zomeractiviteiten een mooie aanleiding om jongeren structureel te betrekken bij het reilen en zeilen van de wijk. Ook het jongerenprogramma werd door henzelf vormgegeven. Vandaag: niemand minder dan Typhoon en Freez geven workshops.

3 september 2020, Annette Wiesman Lees meer
 
Growing Up Safe magazine dankzij samenwerking UNICEF Nederland en Augeo Foundation

Onlangs verscheen het magazine Growing Up Safe voor professionals op Sint Maarten die werken met kinderen. Het magazine helpt bij het voorkomen en vroegtijdig signaleren van kindermishandeling en het zorgt voor verbinding tussen de professionals onderling. UNICEF Nederland, Child Protection Working Group en Augeo Foundation maakten dit magazine samen.

2 september 2020, Augeo Foundation Lees meer
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
Pagination.cshtml