Augeo Actueel

Meldcode  
Meldcode-community voor mondzorgprofessionals

Samen met GGD Haaglanden ontwikkelde Augeo Foundation een scholingsprogramma over het signaleren van kindermishandeling en huiselijk geweld, dat helemaal gericht is op mondzorgprofessionals. Uniek hierbij is de online Meldcode-community.

16 maart 2021, Augeo Foundation Lees meer
Jongerentaskforce  
Augeo Jongerentaskforce: Kieswijzer Veilig opgroeien

De Augeo Jongerentaskforce zet zich in voor de belangen van kinderen die thuis mishandeld of verwaarloosd worden. Vanuit eigen ervaring weten zee hoe ingewikkeld problemen in het gezin zijn en wat dat met een kind doet.

9 maart 2021, Augeo Jongerentaskforce Lees meer
 
Kinderopvang leert massaal over kindermishandeling

Hoewel de gedeeltelijke lockdown nog wel even duurt zitten pedagogisch medewerkers thuis niet stil. In de afgelopen maanden hebben nog nooit zoveel mensen uit de kinder- en gastouderopvang een online training bij Augeo academy gevolgd. 

2 maart 2021, Augeo Foundation Lees meer
 
Zó krijg je een langer antwoord van een kind

Ouders herkennen het vast. Je vraagt: ‘Hoe was het op school?’. En je hoort alleen ‘saai’ of ‘goed’ of ‘hmm.’ Dat was het einde van het gesprek. Hoe praat je met kinderen? Hoe betrek je ze? Zelfs voor mensen die met kinderen werken, is dat soms best een uitdaging.

26 februari 2021, Augeo Foundation Lees meer
 
‘Leren over kindermishandeling drukt je met de neus op de feiten’

Ambulancemedewerkers van de Veiligheidsregio Kennemerland scholen zich momenteel bij over de meldcode. ‘Wij vallen onder de sector gezondheidszorg. Het is fijn dat de cursus helemaal op maat is voor de ambulancemedewerkers. Want wij maken hele andere dingen mee dan bijvoorbeeld een huisarts of kno-arts.’ 

19 februari 2021, Augeo Foundation Lees meer
 
Welke hulp is er na aanranding of verkrachting?

Slachtoffers van seksueel geweld weten vaak niet de juiste informatie te vinden over beschikbare hulp. Het Centrum Seksueel Geweld ontwikkelde daarom een speciale informatietool. 

18 februari 2021, Augeo Foundation Lees meer
 
Over glazenwassers die kindermishandeling zouden opsporen

Glazenwassers die kindermishandeling ‘opsporen’ en ouders die beschuldigd worden van mishandeling als hun kind niet ontbijt. Media spreken van een ‘meldcultuur’. Er zijn wel degelijk terechte zorgen, maar nuancering, de juiste cijfers en duiding blijken hoog nodig te zijn.

15 februari 2021, Augeo Foundation Lees meer
Marit
 
Slachtoffers van geweld hebben geen tijd om te wachten

Hoe erg moet het worden voor ik hulp krijg? Dat vragen veel slachtoffers van huiselijk geweld zich af. Voor veel slachtoffers wordt het er sinds de eerste lockdown niet beter op. Daarom de oproep aan het kabinet om nú in actie te komen.

9 februari 2021, Augeo Foundation Lees meer
Jongere
 
‘Ik schrik hoeveel geweld er is naar kinderen’ 

Onlangs verscheen het onderzoeksrapport ‘Kan huiselijk geweld en kindermishandeling echt stoppen? Kwestie van lange adem’. Ervaringsdeskundige Evelijn en lid van de Augeo Jongerentaskforce bekeek de talkshow, las de resultaten en vertelt wat haar opvalt.

5 februari 2021, Evelijn, Augeo Jongerentaskforce Lees meer
 
Zo zorg je voor positiviteit en leuke dingen voor kinderen

De Augeo Jongerentaskforce doet aanbevelingen voor extra aandacht voor de mentale gezondheid van kinderen en jongeren. Gisteren is de lockdown met nog eens drie weken verlengd: wij van de Augeo Jongerentaskforce maken ons zorgen om de mentale gezondheid van kinderen en jongeren!

14 januari 2021, Augeo Foundation Lees meer
 
Zoek nú naar alternatieven voor schoolsluiting

Unicef deed gisteren al een oproep wereldwijd aan regeringen om scholen open te houden. 'Ook in Nederland is niet de vraag of scholen dicht moeten, maar hoe ze veilig open kunnen blijven,' aldus Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland. Ook Augeo Foundation onderstreept dit.

14 januari 2021, Augeo Foundation Lees meer
Jongerentaskforce
 
Augeo Jongerentaskforce zoekt een jongerenvertegenwoordiger!

In Nederland hebben naar schatting tussen de 90.000 en 127.000 kinderen te maken met kindermishandeling en huiselijk geweld. De Augeo Jongerentaskforce zet zich er vrijwillig voor in om de stem van deze kinderen en jongeren te laten horen. Wil jij hieraan bijdragen en ondertussen bouwen aan een interessant netwerk? Word dan jongerenvertegenwoordiger bij de Augeo Jongerentaskforce.

11 januari 2021, Augeo Jongerentaskforce Lees meer
 
Veel meer slachtoffers van kindermishandeling tijdens de lockdown

Tijdens de eerste lockdown werden in Nederland naar schatting 40.000 kinderen slachtoffer van kindermishandeling, met name van verwaarlozing van onderwijs en getuige van geweld. Over het merendeel van deze kinderen waren voor de lockdown al zorgen. 

7 januari 2021, Augeo Foundation Lees meer
 
‘Nu kunnen ze samen spelletjes spelen en bakken’

Het lijkt zo normaal. Samen thuis een spelletje doen, wat knutselen of cupcakes maken. Maar dit is niet in ieder gezin vanzelfsprekend. Een jeugdzorgwerker vertelt: ‘Dankzij het Augeo Kinderfonds kon ik twee van ‘mijn’ kinderen blij maken met een spel, knutselspullen en bakspullen. Dolgelukkig waren ze! Er waren nu echt wat minder zorgen thuis.’

6 januari 2021, Augeo Foundation Lees meer
Jongen
 
Kindermishandeling kan het brein levenslang beschadigen

Angsten, nachtmerries, migraine, rugpijn: de gevolgen van kindermishandeling zijn niet te onderschatten. Tientallen jaren later kan kindermishandeling nog altijd invloed hebben op de kwaliteit van iemands leven. Daarom is het – juist nu met de tweede lockdown – nog belangrijker om kwetsbare gezinnen niet uit het oog te verliezen. 

4 januari 2021, Augeo Foundation Lees meer
 
Fijne feestdagen gewenst!

2020 was een bijzonder jaar. Niet alleen door corona, maar ook door alles wat we dit jaar hebben bereikt. Een kleine greep van wat we deden. Sámen met jou.

17 december 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Hoe betrek je een kind met een laag IQ?  

Een kind centraal zetten en betrekken bij beslissingen, lijkt vanzelfsprekend, maar soms is het best lastig. En hoe doe je dat als het kind laagbegaafd is? 

15 december 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Mensenrechten, dus ook voor kinderen

Iedereen heeft mensenrechten. Dát is de kern van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens (UVRM). Op 10 december 1948 werd deze belangrijke verklaring aangenomen door de Verenigde Naties. Welke rol hebben kinderen hierin?

10 december 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Vijftien kinderen per dag benaderen De Kindertelefoon over huiselijk geweld

De meeste kinderen bellen of chatten over hun eigen situatie thuis. Het woord ‘mishandeling’ of ‘misbruik’ noemen ze niet altijd, ze beschrijven eerder hoe het eraan toegaat thuis. Verschillende vormen komen vaak samen voor.

8 december 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Activiteiten voor jongeren: dít zijn inspirerende voorbeelden 

Jongeren vervelen zich. Door de coronamaatregelen kunnen ze niet of minder sporten, werken, chillen met leeftijdsgenoten. Kortom, het is saai. Gemeenten krijgen nu elk 10.000 euro voor winteractiviteiten om jongeren in coronatijd extra steun te bieden. 

4 december 2020, Augeo Foundation Lees meer
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
Pagination.cshtml